Antep’liler silahşor olur, uçan turnayı gözünden

Antep’liler silahşor olur,
uçan turnayı gözünden
kaçan tavşanı art ayağından vururlar
ve Arap kısrağının üstünde
taze yeşil selvi gibi ince uzun dururlar.
Antep sıcak,
Antep çetin yerdir.

Açıkçası ne uçan turnaydı Beşiktaş, ne de Antep sıcaktı. Ama Antep çetin cevizdi. Fazla da zorlanmadan alaşağı ettiler Beşiktaş’ı. Bir önceki hafta ligin kırmızı siyahlı diğer takımı Gençlerbirliği’ni son 10 dakikada attığı gollerle yenince Beşiktaş, sandılar ki Beşik’taş’ gibi onları zorlayacak. Haftaya oynanacak derbide de Beşiktaş ‘nalları dikerse’ Anteple orta sıralar için mücadele edecek herhalde.
Avrupa Ligi’nden çarçabuk elenen Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’nda da neredeyse sıfır çekecekti de son anda Konya Şekerspor yetişti. Başkan’ın anlı şanlı tarihine bir de Şekerpor galibiyeti eklenmiş oldu. Ligde de üç ileri bir geri giden Karakartal’da, Laz Marks Emice’nin dediği gibi “toplu hücum, toplu defans” taktiğinin esamesi okunmuyor. Ne zaman ki Ferrari sakatlandı, ‘bir’ oyuncuya bağlı futbol sistemi sekteye uğradı Beşiktaş’ın. Sadece defans anlamında değil, topun oyuna sokulmasında da oldukça katkısı ola Ferrari’nin bir an evvel Pit-Stop’tan çıkması lazım.
“Kaybeden büyük yara alır”, “ölüm kalım maçı”, ya tamam, ya devam” gibi sloganlarla altı iyice doldurulan derbi maçı haftaya İnönü’de. İki takım da maçı alıp götürecek futbolu oynamasalar da, Galatasaray’ın hızına yetişemediğimiz transferleri ‘ismen’ bir adım öne çıkartıyor sarı kırmızılıları. Ama teoriysen Denizli’nin de elbette bir planı vardır, bakalım ne olacak.
Son olarak topu elimize alıp basketbola atlayalım. Bu hafta Ankara’da oynanan Telekom-Beşiktaş maçını misafir ekip farklı kazandı. Taraftarların devre arasında başlayan sürtüşmeleri felaket bir kavgaya dönüştü. Ek kuvvet olarak da polis yerine, Beşiktaş’a düşman olan Ankaragücü taraftarları olaya dahil olunca olaylar büyüdü de büyüdü. Şimdi Ankaragücü taraftarlarının İstanbul’a geldiklerinde, Beşiktaşlılar’ın deplasmana gittiklerinde büyüyecek problemlere, çıkacak kanlı kavgalara en büyük kapı da iyice aralanmış oldu. İnsanlara kin ve nefret beslemeleri için her türlü malzemeyi yaratan her kimse varsa lalelerin en büyüğünü hak ediyor!