Antep'te Başpınar Organize Sanayi Bölgesi emekçileri, açlık sınırlarındaki ücretlere karşı direniyor. Yurttaşların destek verdiği işçilerin eyleminde yapılan açıklamada, "Konu işçi ücretlerine zam olunca onlara 'size sadece açlıktan ölmenizi önleyecek düzeyde ücret artışı verebiliriz' denmek isteniyor" denildi.

Antep'te Başpınar OSB işçilerinden sefalet ücretlerine tepki

MUZAFFER TÜRKMEN / ANTEP

Antep'te Başpınar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) emekçileri, açlık sınırlarındaki ücretlere karşı direnişi yükseltiyor. Çeşitli sendika yöneticileri, meslek örgütleri, siyasi partiler, dernekler ve yurttaşlar bir araya gelerek işçilere destek verdi.

Eylemde yapılan açıklamada, "Ülkede her şeyin fiyatı iki, üç kat artış gösteriyor. Enerji fiyatlandırmasında gerçek anlamda bir soygunla karşı karşıyayız. Ama konu işçi ücretlerine zam olunca onlara 'size sadece açlıktan ölmenizi önleyecek düzeyde ücret artışı verebiliriz' denmek isteniyor. OSB patronları pandemi koşullarında 10 milyar doları aşan kârlar elde ettiler. Hükümet de güya ücretleri arttırdı. Ama gerçekte yeni ücretlerin alım gücü eskisinden daha az" denildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Şu anda bölgede 10 binden fazla işçi açlık sınırında yaşamalarını dayatan patronlara karşı direnişlerde, grevdeler. 10 gün kadar önce Bakan Süleyman Soylu Antep'e geldi. OSB patronlarıyla buluştu. Bu toplantıdan sonra çocuğunun ekmeği için mücadele eden işçilerin karşısına polis ve mafya dikilmeye başladı. BİRTEK-SEN Kurucu Başkanı Mehmet Türkmen birkaç kez gözaltına alındı. Patronlar sendikacıların peşine mafya üyelerini taktılar, onları tehdit ettiler.
Yapılan basın açıklamasının sonundaki sloganlar gelinen noktayı da özetliyor: Yaşasın Başpınar işçilerinin insanca yaşam mücadelesi. Yaşasın iş-ekmek-özgürlük mücadelemiz."