İslamcı grupların ‘geçiş güzergâhı’ Antep’te, ÖSO’ya ait olduğu iddia edilen ‘hizmet’ binasının görüntülerine BirGün ulaştı. Bina, 24 saat güvenlik güçlerince korunuyor

Antep’te dört katlı ÖSO’ya hizmet binası

HÜSEYİN ŞİMŞEK 62huseyinsimsek@gmail.com

Ankara Katliamı’nı gerçekleştiren iki canlı bombaya talimat verdiği ortaya çıkan ‘’Emir Ebu Ali’’ kod adlı IŞİD’ci Y.D’nin de içinde bulunduğu, Antep’te faaliyet gösteren ve Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) ait olduğu iddia edilen 4 katlı bina, BirGün’ün ulaştığı görüntülere göre 24 saat güvenlik güçlerince korunuyor. İddialara göre, Antep’in Şehitkamil ilçesi Fevziçakmak Bulvarı üzerinde bulunan binaya, giriş çıkışlar sıkı aranma ve izinlerle gerçekleştiriliyor. Trafiğe açık olmasına karşın hiçbir aracın durmasına ve yavaşlamasına da izin verilmeyen caddede elektronik cihazlarla haberleşmeyi önleyici sinyal kesiciler de görev yapıyor.

antep-te-dort-katli-oso-ya-hizmet-binasi-83411-1.‘Herkes tehdit ediliyor’
Söz konusu iddialar ve görüntüler üzerine, aradığımız Antep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, farklı birçok silahlı İslamcı yapıların yıllardır kentte örgütlendiğini ve konuyla ilgili uzun yıllardır gereken uyarıları yaptıklarını belirtti. Şarklı şöyle devam etti: “İsim olarak bilinmese de mahalle bazında dernekler ve kişiler hakkında duyumlar alıyoruz. Antep’te hücre evleri olduğu konusunda da bilgiler aldık. Muhtarlara kadar herkes tehdit ediliyor. Ne kadar uyarı yaparsak yapalım kimse bizi ciddiye almadı”

Lojistik destek hattı
BirGün’e konuşan HDP Milletvekili Mahmut Toğrul ise, Antep’in Suriye bağlantılı silahlı İslamcı örgütlerin üssü haline geldiğini ifade etti. Toğrul, “Biz Antep’teki yapılanmayı Valiliğe kadar giderek anlattık. Suriyeli mültecilerle birlikte buralara çok sayıda silahlı örgüt militanının geldiğini söyledik, ancak Valilik bizi artniyetli bularak herhangi bir girişimde bulunmadı. Antep, bu örgütlerin lojistik destek hattına dönüştü”dedi.