Antep’teki Şerici Tekstil firmasında düşük zamlara karşı iş bırakma eylemi başlatan işçilerin örgütlü olduğu BİRTEK-SEN’in genel başkanının tehditler aldığı ifade edildi. Yapılan açıklamada sendika bürosunun önünde bir grubun da beklediği ifade edilerek, “Bir süre sonra aracın içindekileri indirdik ve polis çağırdık.  Araçtakilerin patronların ve onların yardakçısı mafya tiplerin adamları olduğunu öğrendik. Şuanda karakolda ifade veriyoruz” denildi.

Antep’te iş bırakan işçilerin örgütlü olduğu sendikanın temsilcilerine tehdit

Salgın sürecinde sendikal haklara saldırı, uzun çalışma saatleri, işçiler arasındaki covid-19 ölümleri, işten çıkarmalar ve işverenlerin kârlılığını katlamasıyla sık sık gündeme gelen Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) düşük zamlara karşı eylemler başladı. Özellikle tekstil ve mobilya üretimi yapılan fabrikaların bulunduğu Başpınar OSB’de Şerici Tekstil firmasında düşük zamlara karşı iş bırakma eylemleri başladı. Üretimi durduran işçiler fabrika önünde, yaktıkları ateşin etrafında toplanarak sabaha kadar bekledi.

SENDİKA TEMSİLCİLERİNE TEHDİT

Eylemler sürerken patron yakınlarınca tehditlerin yöneltildiği de belirtildi. Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) tarafından yapılan açıklamada sendika genel başkanı Mehmet Türkmen’in telefonla aranarak tehdit edildiği ve patronun yakını olduğu öne sürülen kişilerce büronun önünde araçlarla beklenildiği belirtildi. Yapılan açıklamada “Büromuza işçi olduğunu söyleyerek gelen bir kişinin ayrıldıktan sonra bir grupla birlikte büromuzun önünde araçla beklediği ve sürekli araç değiştirdiklerini gördük. Bir süre sonra aracın içindekileri indirdik ve polis çağırdık” denildi.

BİRTEK-SEN’ce sosyal medyada yapılan açıklamada şunlar anlatıldı:

“Antep'te işçi sınıfının mücadelesinin yükselmesinden korkan patronlar mafyavari yöntemlerle bizi sindireceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar!

Genel Başkanımız bugün Mehmet Türkmen, Şireci Tekstil patronunun yeğeni olduğunu söyleyen, Murat Mutlu Aslan'dan tehdit telefonları aldı.

Ardından büromuza işçi olduğunu söyleyerek gelen bir kişinin ayrıldıktan sonra bir grupla birlikte büromuzun önünde araçla beklediği ve sürekli araç değiştirdiklerini gördük. Bir süre sonra aracın içindekileri indirdik ve polis çağırdık.

Araçtakilerin patronların ve onların yardakçısı mafya tiplerin adamları olduğunu öğrendik. Şuanda karakolda ifade veriyoruz.

İşçilerin ekmek ve gelecek kavgasına engel olamayacaksınız!”