Antep'te oyunu iptal edilen Levent Üzümcü: İnsanlar hükumetin şerrinden kaçıyor

BURAK ABATAY - @abatayburak

Oyuncu Levent Üzümcü’nün “Anlatılan Senin Hikayendir” adlı oyunu Antep’te iptal edildi. Üzümcü, iptal haberini “Sahne buldum diye seviniyordum ki, yine korkular ve baskılar ağır bastı” sözleriyle sosyal medyadan paylaştı.

BirGün'e konuşan Üzümcü, Antep'te çok uzun zamandır sahne bulamadıklarını aktardı ve Anlatılan Senin Hikayendir oyunu için özel bir lisenin salonunun tutulduğunu söyledi. Özel lise yönetiminin ise 11 Ocak'taki oyun öncesinde salonu Üzümcü ve ekibine tahsis etmekten caydığını ifade eden Üzümcü şunları söyledi:

"Gaziantep’te uzun zamandır salon bulamıyoruz. Senin ve benim gibi gelecek güzel, aydınlık günlere inanan insanların çocuklarını gönderdiği bir özel lisenin sahnesiyle anlaşılmıştı. Lise yönetimi de caymış. O lise bunu yaptığından dolayı kendini aklayacak. Veliler kendi çocuklarını bu okula göndermeye devam edecek. Kimse de bir şey demeyecek."

"BASKIDAN İNSANLAR KAÇIYOR"

Baskı ve sansüre de değinen Üzümcü, lise yönetiminin de kendince 'haklı korkulara' sahip olduğunu şu sözlerle vurguladı:

"Öyle garip şeyler var ki, insanı rahatsız eden… Sana yapılan bir şeyi eleştirdiğin zaman devleti eleştirdiğin düşünülüyor. Kendine oy atmamış olanları kendinden görmeyen bir parti lideri var. Ve bu şerden de insanlar kaçıyor. Antep’in içerisinde çocuğu kurtarayım dediğin bir okula gönderiyorsun. Ama o lise de diyor ki, ‘haklı’ olarak elektriğimi, suyumu keserler deyip işten cayıyor. Okulun sahibi her kimse kendince haklı da."

Üzümcü’nün “Anlatılan Senin Hikayendir” oyunu 11 Ocak’ta Gaziantep’te sahnelenecekti.

Oyuncu, iptal haberini Twitter’dan şu sözlerle duyurdu:

Tam Gaziantep'de sahne buldum diye seviniyordum ki, yine korkular ve baskılar ağır bastı. Şimdilik -bu korku filmi bitene kadar- erteledik oyunumuzu. Hiç bir tiyatroya ya da insana kapatılmayan sahnelerde oyunlarımızla buluşmak umuduyla, birgün mutlaka! Ben özür dilerim Gaziantep