Antep'te 15 kişinin yaşamını yitirdiği kazaya karışan otobüsün sürücüsü adliyeye sevk edildi. Sürücünün ilk ifadesinde, "Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi" dediği öğrenildi.

Antep'teki kazaya ilişkin gözaltına alınan otobüs şoförü adliyeye sevk edildi

Antep'te 15 kişinin yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin gözaltına alınan otobüs şoförü adliyeye sevk edildi.

Antep'te dün kazaya müdahale eden ekiplerin arasına dalan yolcu otobüsünün neden olduğu kazada, İhlas Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürlüğü'nde çalışan 2 muhabir ile 3 itfaiye eri ve 4 sağlık çalışanı olmak üzere toplam 15 kişi yaşamını yitirirken, 21 kişi de yaralanmıştı.

Kazayla ilgili gözaltına alınan otobüs şoförü Abdulkadir Memiş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

SÜRÜCÜNÜN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Edinilen bilgilere göre, 3 savcının görevlendirildiği soruşturmada, tedavisinin ardından gözaltına alınan otobüs şoförü Abdulkadir Memiş, ilk ifadesinde, "Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi" dedi.

Memiş'in İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusunda seyir sırasında 400-500 metre mesafede emniyet şeridindeki ekipleri gördüğünü belirterek, "Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi. Daha sonra sürüklenmeye başladım, sonrasını hatırlamıyorum. Kazaya neden olduğum için çok pişmanım" dediği öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, trafik kazasına ilişkin Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gerekli adli tahkikatı başlattığını bildirmişti.

Bozdağ, Bayrampaşa Gençlik Merkezi'nde gençlerle bir araya geldiği programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

Trafik kazasına ilişkin soru üzerine Bozdağ, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır dilemişti.

Yaralılara da acil şifalar temennisinde bulunan Bozdağ, sürücülerin daha dikkatli ve tedbirli olmasında fayda bulunduğunu belirterek, "Konuyla ilgili Nizip Cumhuriyet Başsavcılığımız gerekli adli tahkikatı başlatmıştır. Sağlık ekipleri ve devletimizin ilgili birimleri de yaralılarımızla ilgilenmektedir. Konu elbette adli süreç sonucunda bütün yönleriyle hem araştırılacak hem de aydınlatılacaktır. Ancak bu, maalesef giden canlarımızı geri getirmiyor" ifadelerini kullanmıştı.