Antep'te pazar günü yapılması planlanan LGBTİ+ karşıtı mitinge Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) logosu eklendi. TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna, "Kan beynime sıçradı tabii" diyerek "TGS’nin nefret dolu bu eylemlerin parçası olması mümkün değil. Logomuzun söz konusu duyurulardan çıkarılması için de hemen harekete geçtik" açıklamasını yaptı.

Antep'teki nefret mitinginin afişine TGS'nin logosu eklendi

İlki eylül ayında İstanbul'da düzenlenen LGBTİ+ karşıtı nefret mitingi 13 Kasım Pazar günü Antep'te yapılacak.

"Gaziantep Büyük Aile Yürüyüşü” başlığı ve “Küresel Çetenin LGBT Dayatmasına Karşı Aileni ve Neslini Koru” çağrısıyla yapılacak mitingin afişine birçok kurumun logosu eklendi.

Afişte logosu olan kurumlar arasında Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) da yer aldı.

Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu da olan TGS, logolarının söz konusu mitingin çağrısı için hazırlanan afişlerde kullanıldığını görmesi üzerine logolarının kaldırılması için harekete geçti.

"KAN BEYNİME SIÇRADI"

Konuyla ilgili Kaos GL'ye konuşan TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna, durumu Kadın ve LGBTİ+ Komisyonlarının sekreteryasındaki üyeleri sayesinde fark ettiklerini belirtti. Tuna, “Biz bu durumu sabah kadın ve LGBTİ+ komisyonu sekretaryasındaki arkadaşlar sayesinde fark ettik. Kan beynime sıçradı tabii. Hemen genel merkezi ve tüm yöneticileri haberdar ettik. Yapılan kesinlikle bilgimiz ve desteğimiz dışında. Kadın ve LGBTİ+ komisyonu olan, toplumsal cinsiyet eğitimleri veren, ILO 190'ı toplu iş sözleşmelerine dahil eden ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını dava eden TGS’nin nefret dolu bu eylemlerin parçası olması mümkün değil. Logomuzun söz konusu duyurulardan çıkarılması için de hemen harekete geçtik" şeklinde konuştu.