Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazilerinin 1 milyon metrekarelik alanının ‘Tarımsal üretim alanı’ adı altında kiralama yöntemiyle ihaleye çıkarılması, Meclis gündemine taşındı. AOÇ Müdürlüğü, Ankara Yenimahalle Susuz’daki 657 bin metrekare alan ile Etimesgut Bahçekapı Mahallesi’ndeki 118 bin 848 metrekarelik alan ve 181 bin 644 metrekarelik alanın kiraya verilmesi için ihale ilanı yayımlamıştı. Böylece, AOÇ’de yaklaşık 1 […]

AOÇ vurgun kapısına dönüştü

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazilerinin 1 milyon metrekarelik alanının ‘Tarımsal üretim alanı’ adı altında kiralama yöntemiyle ihaleye çıkarılması, Meclis gündemine taşındı.

AOÇ Müdürlüğü, Ankara Yenimahalle Susuz’daki 657 bin metrekare alan ile Etimesgut Bahçekapı Mahallesi’ndeki 118 bin 848 metrekarelik alan ve 181 bin 644 metrekarelik alanın kiraya verilmesi için ihale ilanı yayımlamıştı. Böylece, AOÇ’de yaklaşık 1 milyon metrekareye yakın alanın kiraya verileceği gözler önüne serilmişti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Meclis’e verdiği önergede, “AOÇ yeni bir talana mı hazırlanıyor?” diye sordu.

CHP’li Emir, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede Atatürk’ün köylüyü ve çiftçiyi çağın yeniliklere kavuşturmak amacıyla kurduğu, tarımsal endüstrinin temellerinin atıldığı AOÇ arazilerinin yıllardır talan edildiğini dile getirdi.

Asıl sahibi halk

“Atatürk’ün ‘özelliğinin olduğu gibi korunması koşuluyla’ hazineye bağışladığı AOÇ, AKP döneminde bir vurgun kapısı haline dönüştü” diyen Emir verdiği önergede, söz konusu arazilerin kiralanma şartlarının neden açıklanmadığını sordu.

CHP’li Emir, ihalenin takipçisi olacaklarını ve AOÇ’nin asıl sahibinin halk olduğunu vurguladı.

Kurulduğunda 102 bin dekar olan AOÇ, yasalara aykırı olarak yapılan devirlerle bugün 33 bin dekara indi.