PASOK lideri Nikos Andrulakis, AP'nin ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemek üzere Katar'dan rüşvet aldığı suçlamasıyla gözaltına alınan AP'nin Yunanistan Milletvekili Eva Kaili'nin görevinden istifa etmesi gerektiğini söyledi.

AP'de yolsuzluk: Eva Kaili'nin istifası istendi
Fotoğraf: AA

Yunanistan'da Değişim Hareketi (KINAL)-PASOK lideri Nikos Andrulakis, Belçika'da yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Yunan milletvekili Eva Kaili'nin görevinden istifa etmesi çağrısını “Kaili, partimizin binlerce oyuna ihanet etti ve görevini bırakmalı" şeklinde yaptı.

Meclis Genel Kurulundaki bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Andrulakis, Kaili davasıyla politik sistemin yeni bir güven sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

“MİÇOTAKİS'İN ÇEVRESİ, KAİLİ'Yİ DİNLEME SKANDALININ ÖRTBAS EDİLMESİ İÇİN YÖNLENDİRDİ”

Kaili'nin Yunanistan'daki dinleme skandalına ilişkin AP'de yapılan çalışmalardaki rolü üzerine de konuşan Andrulakis, "(Yunanistan Başbakanı) Miçotakis'in çevresi, Kaili'yi, AP'deki denetleme heyetinde dinleme skandalının örtbas edilmesi için her adımında yönlendirdi." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Eva Kaili ve gözaltına alınan diğer kişilerin AP'nin ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemek üzere Katar'dan rüşvet aldığı iddia edilmişti. Katar ise iddiaları reddetmişti.
AP'de yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin yapılan soruşturma kapsamında geçen hafta gözaltına alınan AP'nin Yunan milletvekili Kaili'nin, AP'nin başkan yardımcılığı görevi de elinden alınmıştı.

Fransa'nın Strazburg kentinde toplanan AP Genel Kurulunda yapılan oylamada, Kaili'nin başkan yardımcılığı görevinin elinden alınması 1'e karşı 625 milletvekilinin oyuyla kararlaştırılmıştı.

AP'nin 14 başkan yardımcısından biri olan Kaili hakkındaki karar hemen yürürlüğe girmişti.

(AA)