Ape Musa’nın 29'uncu ölüm yıl dönümünde gerçekleştirilen etkinlikte Vejdin Çiçek’in ‘Musa Anter Destanı’ adlı şiir kitabı tanıtıldı.

Ape Musa İzmir'de ilk defa anıldı

BirGün EGE

Katledilişinin 29’uncu yılında Kürt yazar ve gazeteci Musa Anter’i anma ve Vejdin Çiçek’in yazdığı ‘Musa Anter Destanı’ adlı şiir kitabının imza günü Na Kitap Kafede gerçekleşti. Etkinlikte gazeteci Mazlum Vesek’in moderatörlüğü ile şair Vejdin Çiçek ve Musa Anter’in kızı Rahşan Anter sunumda bulundu. Etkinliğin her yıl tekrar edileceği de duyuruldu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) üyesi gazeteci Mazlum Vesek, cemiyetin Basın Müzesi'nde Musa Anter Köşesi açılışını yaparak, anılarını yaşatacaklarını söyledi.


Musa Anter’in kızı Rahşan Anter de İzmir’de ilk defa yapılan ve her yıl tekrar edecek olan etkinlikten duyduğu memnuniyeti belirterek, Musa Anter'in "Muğla da bizim Van da bizim" sözünü hatırlattı. Anter, "Babamın da biz birlikte yaşamayı öğrenmek zorundayız. Çınarın yaprakları dallarısınız, ümitliyiz. Başımızı dik tutmaktan başka çaremiz yok ama her fırsatta ezmeye çalışıyorlar. Ama yıkılmadık ayaktayız. Hep güleceğiz. Kahkahalarımın arasında ne kadar hüzün olduğunu da bilirler. Ama kahkahalarla güldüğümüz günler yakın olur" dedi.