APİKAM'da konu: Emeğin tarihini yazmak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından Tarih Vakfı iş birliği ile düzenlenmekte olan “Tarih Söyleşileri” dizisi, 30 Eylül 2021 Perşembe günü 18.30'da "Emeğin Tarihini Yazmak" konusuyla devam edecek.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Tarih Vakfı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Y. Doğan Çetinkaya "Dünyada ve Türkiye'de İşçi Sınıfı Tarihi Nasıl Yazıldı, Nasıl Yazılmalı?", Kocaeli Dayanışma Akademisi'nden Doç. Dr. Hakan Koçak ise "Arşiv ve Belgelerde İşçi Sınıfı Tarihinin İzini Sürmek" başlıklı sunumlarıyla tarih yazımını, toplumsal mücadelenin en önemli öznesi olan yaşamın tüm değerlerinin üreticisi emekçilerin ve toplumsal mücadelelerinin tarihinin nasıl yazılması gerektiğini, arşiv ve belgelerin bu tarih yazımı açısından önemini ele alacaklar.

apikam-da-konu-emegin-tarihini-yazmak-926148-1.

Pandemi sürecinde söyleşilerine ara vermek zorunda kalan APİKAM, yüz yüze söyleşilerini hava koşullarının elverdiği ölçüde kurum bahçesinde veya kapalı büyük salonunda her ay düzenlemeye devam edecek.
Söyleşilerde pandemi gereklilikleri kapsamında HES kodu, aşı ve PCR testi denetimi yapılacak.