300 milyondan fazla iCloud hesabı hacklediğini söyleyerek Apple’a şantaj yapan Türkiyeli hacker Kerem Albayrak'a 2 yıl hapis cezası verildi

Apple’a şantaj yapan Türkiyeli hacker'a 2 yıl hapis cezası verildi

YouTube’da yayınladığı bir video ile 300 milyondan fazla iCloud hesabı hacklediğini söyleyerek, Apple’a şantaj yapan Türkiyeli hacker Kerem Albayrak, İngiltere’de çıktığı mahkemede 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Web Tekno'dan Berk Baylançiçek'in haberine göre, 319 milyon iCloud hesabına erişimi olduğunu iddia ederek Apple'ı fidye ödemediği takdirde bunları sıfırlamakla tehdit eden 22 yaşındaki bilgisayar korsanı Albayrak, geçtiğimiz günlerde İngiltere Ulusal Siber Suç Birimi (NCA) tarafından Londra’daki evinde yakalanmıştı. Albayrak’ı tutuklayan kolluk kuvvetleri, Türkiyeli hacker’ın telefon, bilgisayar ve sabit diskler dahil olmak üzere tüm dijital cihazlarına el koymuştu.

22 yaşındaki Albayrak, Mart 2017’de Turkish Crime Family (Türk Suç Ailesi) adı verilen ve 319 milyon iCloud hesabına erişimi olduğu iddia edilen bir hacker grubunun sözcüsü olduğu iddiasında bulunmuştu.

Konuyla ilgili konuşan NCA Kıdemli Araştırmacısı Anna Smith, “İnsanların kişisel bilgilerini ele geçirdikten ve çok uluslu büyük bir şirkete şantaj yaptıktan sonra adaletten kaçabileceğine inanıyordu. Amacı şöhrete ve paraya ulaşmaktı; ancak NCA, siber suçluları adalete teslim etmeye kararlıdır”ifadelerini kullandı.

Albayrak, mahkemedeki ifadesinde siber suçun içine girdiğinde ve yükselmeye başladığında her şeyin daha ilgi çekici hale geldiğini söyleyerek, “İnternette gücünüz olduğunda herkes size saygı duyuyor. Bu da şöhret sahibi olmanızı sağlıyor. Bugünlerde herkes bunu kovalıyor” şeklinde konuştu.