Apple'dan iPhone 5 kullanıcılarına uyarı

Apple, İPhone 5 kullanan kullanıcılarına bir uyarı gönderdi. Uyarıya göre eğer kullanıcılar çevrimiçi hizmetlerden yararlanmaya devam etmek istiyorlarsa cihazlarını güncellemek zorunda.

Web Tekno'dan Ümit Kılınç'ın haberine göre, Apple, iPhone 5 kullanıcılarına ekranı kaplayan bir uyarı göndermeye başladı. Uyarıya göre eğer iPhone 5’inizi iOS’un 10.3.4 sürümüne 3 Kasım’dan önce güncellemezseniz, email, internet, AppStore ve iCloud gibi çevrimiçi hizmetleri kaybedeceksiniz. Nisan ayında başlayan GPS sorunu, yeni iOS’un güncellenmemesi halinde doğru zaman ve saati isteyen uygulamaların kullanımını engelleyecek.

Eğer 3 Kasım tarihine kadar iOS’unuzu 10.3.4 sürümüne yükseltemezseniz paniklemeyin. Telefonunuzu hâlâ yeni sürüme geçirebilirsiniz, ancak bu yol daha çok uğraş gerektiriyor. iOS’unuzu güncellemek için telefonunuzu bir bilgisayara yedeklemeniz gerekiyor.

Şirketin bahsettiği GPS sorunundan dördüncü jenerasyon iPad’ler de nasibini alıyor. Ancak bu cihazlar, yalnızca GPS fonksiyonlarını kaybediyor. Apple daha önce tüm iOS kullanıcıları arasından 15 Ekim’den itibaren yalnızca %9’unun iOS 12 ve daha eski iOS sürümünü kullandığını açıklamıştı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.