Büyük ekranlı bir tablet yapacağı uzun süredir teknoloji kulislerinde konuşulan Apple, dün geceki tanıtımında bu beklentilere karşılık verdi.

Apple en büyük tabletini tanıttı

12.9 inçlik ekranıyla bugüne kadarki en büyük Ipad olan Ipad Pro'yu tanıttı. Ipad Pro aynı zamanda Samsung'un Note Pro modellerinde olduğu gibi kalem desteğiyle geliyor. Bu modelin tanıtımıyla Apple 2011'de hayatını kaybeden efsane CEO'su Steve Jobs'un karşı çıktığı bir değeri daha yıkmış oldu. Hatırlanacağı üzere Jobs ilk Iphone'u tanıtırken "kalemi kim ister ki?" demişti.

UZUN BATARYA ÖMRÜ
Apple'ın yeni ürünü Ipad Pro'nun ekranı 5.6 milyon pixele sahip. Apple'ın bugüne dek çıkardığı en büyük tableti olan iPad Pro, Apple'ın A9X işlemcisinden güç alıyor. A9X, daha önce Apple cihazlarında kullanılan A8X işlemciye göre iki kat daha hızlı bir işlemci... Böylece cihazla en yeni oyunları ve uygulamaları hızlı ve performanstan ödün vermeden oynayabiliyorsunuz. 6.9 mm inceliğinde olan iPad Pro, 6.1 mm olan iPad Air 2'ye göre biraz daha kalın bir yapıda...

Geniş ekranlı olması dolayısıyla daha geniş bir batarya kullanan iPadPro'nun belirtilen batarya ömrü ise 10 saat... Üzerinde 4'lü hoparlör yer alan cihaz bu anlamda da bir ilk.

AKILLI KLAVYE SEÇENEĞİ İLE GELİYOR
iPad Pro için özel olarak geliştirilen akıllı klavye ise Bluetooth bağlantısını kullanmadan iPad ile bağlantı kurabiliyor. Klavye iPad’e güç ve data aktarımı yapan akıllı bağlantı noktasından birleşiyor.

EN ÖNEMLİ FARKI KALEM DESTEĞİ
Apple Pencil ise şirketin bir diğer sürprizi... iPad Pro'yu kullanırken artık kalemden de faydalanacağız. Kalem doğrudan iPad Pro’nun Lightning çıkışına bağlanarak şarj oluyor.

ADOBE VE MICROSOFT'LA İŞBİRLİĞİ
iPad Pro ile birlikte Microsoft-Apple işbirliği de ortaya çıkıyor. Microsoft'un Office uygulamaları da iPad Pro da çalışacak. Bunun dışında Adobe Photoshot Fix gibi Adobe'un iPad Pro'lara gelecek yeni bir dizi uygulama paketi de olacak. iPad Pro üzerinde bir sayfa taslağı hazırlamak oldukça kolay. Aynı ekranda çoklu uygulama çalıştırma desteği oldukça faydalı gözüküyor.

SAĞLIK SEKTÖRÜNE GÖZ KIRPIYOR
iPad Pro ile sağlık sektörüne göz kırpan Apple'ın bu yeni tableti üzerinde 3 boyutlu medikal görüntülerle çalışmak mümkün. 3D4Medical uygulaması doktorlar için tasarlanmış. Apple Pencil ile yapılan dokunuşlarla 3D kesitler ortaya çıkarmak mümkün.

iPAD PRO'NUN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
12.9 inç ekran, A9X işlemci, dörtlü hoparlör, 10 saat batarya ömrü, 8 MP iSight kamera, 4G/LTE internet hızı, Touch ID parmak izi koruma teknolojisi...

iPAD PRO'NUN FİYATLARI
32 GB iPad Pro (WiFi): 799 dolar
128 GB iPad Pro (WiFi): 949 dolar
128 GB iPad Pro (WiFi+LTE): 1079 dolar

Apple'ın iPad Pro'lar için geliştirdiği Pencil ve akıllı klavyesinin fiyatları ise sırasıyla 99 dolar ve 169 dolar...