Apple'ın güvenlik açığı bulundu

Açıklara ve saldırılara karşı sağlamlığı ile bilinen Apple’ın Mac bilgisayarlarında kullandığı son işletim sistemi olan Mac OS High Sierra’da çok kritik bir açık keşfedildi.

Bilgisayar işletim sistemlerinde en güvenli kullanıma sahip işletim sistemi olduğu belirtilen Apple’ın Mac bilgisayarlarında kullandığı Mac OS'da güvenlik açığı bulundu.

haber.sol.org'un haberine göre, Türkiye Yazılım Ustalığı Topluluğu’nun kurucusu olan Lemi Orhan Engin Twitter’dan Apple Destek’e ulaşarak Root hesabının şifresindeki önemli hatayı bildirdi:

MacOS High Sierra'yı kullanarak, kilitli bir Mac bilgisayarda yalnızca "root" kullanıcı adıyla giriş yaptığınızda bir şifreye ihtiyacınız kalmıyor.

Bir Apple sözcüsü, "Bu sorunu çözmek için bir yazılım güncellemesi üzerinde çalışıyoruz" dedi. Eğer bir Mac ve High Sierra kullanıcısıysanız (ki bu arada Apple işletim sistemini Mac kullanıcılarına güncellemeyle ücretsiz olarak sunuyor) bu basit açığı basit birkaç adımla kapatabilirsiniz. Sistemdeki Misafir kullanıcılarını kapatabilir veya kök yani root hesabının parolasını değiştirebilirsiniz.