Steve Wozniak ve Steve Jobs’ın Patty Jobs Daniel Kottke ile birlikte Jobs’un Los Altos’daki evinde tasarladığı ilk Apple bilgisayarı açık artırmayla satılacak.

Apple’ın ilk bilgisayarı açık artırmayla satılıyor

Apple’ın ilk çıkardığı Apple-1 model bilgisayarlardan birisinin bu hafta yapılacak açık artırmada 600 bin dolara satılması bekleniyor.

Guardian gazetesinin haberine göre, açık artırmada satılacak bilgisayar, Steve Wozniak ve Steve Jobs’ın Patty Jobs Daniel Kottke ile birlikte Jobs’un Los Altos’daki evinde tasarlayıp test ettiği 200 bilgisayardan bugüne kalan örneklerinden birisi.

Bilgisayar, eski teknoloji koleksiyoncuları için “kutsal kase” olarak görülüyor.

Apple-1 uzmanı Corey Cohen, Los Angeles Times gazetesine yaptığı açıklamada “gerçekten birçok insanı heyecanlandırıyor” dedi.

Bilgisayarın satışı 200 bin dolardan açılacak. Uzmanlar bilgisayarın 400 bin ila 600 bin dolar arasında alıcı bulmasını bekliyor. New York’ta 2014'te düzenlenen bir açık artırma şirketinde bir Apple-1 905 bin dolardan satılmıştı.

Bu hafta satılacak olan Apple-1’i ise ilk olarak bir elektronik profesörü aldı, ancak 1977’de bir üst model olan Apple-2’yi satın almak için bir öğrenciye sattı. O öğrenci ise bu bilgisayarı şimdiye kadar elinde tuttu. (AJANS BİZİM)