Apple’ın küçük işletmelerin iPhone haricinde herhangi bir donanıma ihtiyaç duymadan ödeme kabul edebileceği bir özellik üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Apple yeni özellik üzerinde çalışıyor: iPhone'lar POS cihazına dönüşecek

Apple'ın sadece iPhone kullanarak ödeme kabul edilmesine olanak sağlayan yeni bir teknoloji üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Apple 2020 yılında kredi kartının akıllı telefona dokunmasıyla ödeme yapılmasını sağlayacak bir teknoloji üzerinde çalışan Kanadalı startup şirketi Mobeewave’yi 100 milyon dolar bedelle satın almıştı.

Bloomberg HT'nin haberine göre, şirketin bu tarihten itibaren bahsedilen yeni özellik üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Yeni özelliğin Apple Pay için de kullanılan yakın alan iletişimi (NFC) çipini kullanacağı düşünülüyor.

Günümüzde iPhone üzerinden ödeme kabul edilebilmesi için satıcıların kablo girişine sahip ya da Bluetooth üzerinden iPhone’lara bağlı ödeme terminalleri kullanması gerekiyor.

Geleceği iddia edilen yeni özellik ise telefonun kendisini bir ödeme terminaline dönüştürerek mobil olarak hizmet veren seyyar yemek araçları gibi işletmelerin kendi iPhone'ları üzerinden kredi kartıyla ya da başka bir iPhone’dan ödeme alabilmesini sağlayacak.

Eğer Apple bu yeni teknolojinin diğer uygulamalar tarafından kullanılmasına izin verirse, yeni özellik Square gibi uygulamaların fazladan bir donanıma gerek duymadan Apple cihazları üzerinden ödeme kabul etmesine olanak sağlayacak.