Arabaya binmeden kaputa vur!

HABER MERKEZİ

Kış aylarında hava sıcaklıklarının iyice düşmesiyle sokakta yaşayan hayvanlar için hayat şartları da zorlaştı.

Özellikle yavru kediler, sıcak olduğu için arabaların kaputlarına girerek ısınmaya çalışıyor. Ancak kedinin orada olduğunu anlamayan sürücüler, arabayı çalıştırdığında kedinin ölümüne neden olabiliyor.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, otomobil kullanan yurttaşlara uyarıda bulunarak şöyle konuştu: “Özellikle yavru kediler motor sıcak olduğu için arabaların kaputlarına girebiliyor. Araba çalışınca da maalesef ölüyorlar. Bu nedenle motoru çalıştırmadan önce ‘kaputa vur’ diyoruz. Onlara bol bol mama vermemiz gerekiyor. Üşümemeleri için karınlarını doyurmamız gerekiyor. Bir kap mama, birazcık da sevgi vermeliyiz.”

GERİ DÖNÜŞÜMDEN YUVA

Öte yandan İstanbul’da Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarının soğuktan korunması için geri dönüşümden sağlanan malzemeler ile yuva yaptı. İçleri mamayla doldurulan kulübelerin boyamasını ise çocuklar yaptı. 1 metrekare büyüklüğünde olan ve branda ile güçlendirilen yuvalar hayvanların yoğun yaşadığı alanlara yerleştirildi. Çocuklar ise kulübeleri boyadı.