İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 30 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında Kızıltepe-Viranşehir D-400 karayolu üzerinde Irak uyruklu kişilere ait araçları, silah zoruyla yağmalayan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Operasyon sonucu, olayda kullanıldığı değerlendirilen silah, askeri kamuflaj, reflektör, çakar lamba, çok sayıda dijital materyal ve Iraklı kişilere ait olan paraların yanı sıra şüpheli şahısların adreslerinde yapılan aramada daha önceki yıllarda Kızıltepe ilçesinden çalındığı bilinen 1 traktör de ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi tutuklandı.

Kaynak: iHA
Araçları yağmalayanlara operasyonda 4 kişi tutuklandı
FOTOĞRAF: İHA

Mardin’de Irak uyruklu kişilerin araçlarını, yağmalayanlara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4’ü tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 30 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında Kızıltepe-Viranşehir D-400 karayolu üzerinde Irak uyruklu kişilere ait araçları, silah zoruyla yağmalayan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. İl Jandarma Komutanlığı JASAT timleri ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin titiz çalışmalarıyla kimlikleri tespit edilen 6 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.


Yapılan operasyon sonucu, olayda kullanıldığı değerlendirilen silah, askeri kamuflaj, reflektör, çakar lamba, çok sayıda dijital materyal ve Iraklı kişilere ait olan paraların yanı sıra şüpheli şahısların adreslerinde yapılan aramada daha önceki yıllarda Kızıltepe ilçesinden çalındığı bilinen 1 traktör de ele geçirildi.
Operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli ifade işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilirken 4’ü tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.