Aradan 30 yıl geçti failleri bulunamadı

Haber Merkezi

Katledilmesinin üzerinden 30 yıl geçen gazeteci ağabeyi Çetin Abayay’ın faillerinin bulunmasını isteyen Gülistan Rüzgar, "Acımızı hiçbir şey hafifletmeyecek ama gözleri açık giden annemin isteği yerini bulacak” dedi. Özgür Halk Batman Temsilcisi Çetin Abayay'ın (23) katledilmesinin üzerinden 30 yıl geçti. Abayay, 16 yaşında lise öğrencisiyken "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla gözaltına alındı. 6 ay boyunca Siirt İl Jandarma Komutanlığı’nda tutulup işkence gören Abayay, tutuklandıktan sonra Diyarbakır Cezaevi'ne gönderildi. Yaklaşık 5 ay burada tutuklu kalan Abayay, tahliye edildikten sonra Özgür Halk’ta çalışmaya başladı. Bu süreçte bir kez daha tutuklandı ve Siirt E Tipi Cezaevi’nde 2 yıl kaldı. Ancak tahliye edildikten sonra kaldığı yerden devam etti. Sürekli "seni öldüreceğiz" şeklinde tehdit edilen Abayay, 29 Temmuz 1992 tarihinde evine döndüğü sırada 3 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Abayay, bir gün sonra da yaşamını yitirdi.

ANNENİN VASİYETİ

MA'ya Abayay’ı anlatan kardeşi Gülistan Rüzgar, 2017 yılında yaşamını yitiren anneleri Rahime Abayay’ın yıllarca oğlunun faillerini aradığını belirtti. Failler ortaya çıkmadan annesinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Rüzgar, annesinin ölmeden önce Çetin’in kaleminin yerde kalmaması için vasiyette bulunduğunu aktardı. Rüzgar, "Annem Cumartesi günleri elinde abimin fotoğrafı ile adalet aradı. Ancak o adalet bir türlü sağlanmadı. Adalet ararken yaşamını yitirdi. Oğlunun acısı ile yaşama veda etti” dedi.

Adalet taleplerini yıllarca sürdürdüklerine dikkati çeken Rüzgar, Çetin Abayay'ın faillerinin bulunmasını isteyerek, Acımızı hiçbir şey hafifletmeyecek ama gözleri açık giden annemin isteği yerini bulacak” dedi.