Kamuoyu araştırma şirketi Sonar'ın gerçekleştirdiği ankette büyükşehir ve ilçe belediye başkanları kendi seçmenleri nezdinde sorgulandı ve aldığı oran ile ilk 10’a giren belediye başkanları belirlendi. Araştırmada AKP’li ve CHP’li belediye başkanlarının beğeni oranları incelendi.

Araştırma: CHP’li ve AKP’li belediye başkanlarının beğeni oranları açıklandı

Kamuoyu araştırma şirketi Sonar, Türkiye genelindeki büyükşehirler ile Ankara ve İzmir ilçe belediye başkanlarının, seçmenleri nezdindeki başarı oranlarını araştırdı. İlk 10'a giren belediye başkanları belirlendi.

10 Şubat - 1 Mart 2022 tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine dayanarak büyükşehir ilçelerinde yapılan ankette CATI sistemi kullanıldı. Her ilçeden biner kişi ile telefonla yapılan ankette bazı ilçelerde yüz yüze anket yöntemi uygulandı.

Ankara ilçeleri arasında yapılan ankette başarı oranı en çok çıkan isim yüzde 71.2 ile Çankaraya Belediye Başkanı Alper Daşdelen oldu. Daşdelen'i yüzde 69.4 ile AKP'li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok takip etti.

İzmir'de ise ilk sırada yüzde 68.3 ile CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü olurken, ikinci sırayı yüzde 66.2 ile CHP'li Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç aldı.

CHP'Lİ BAŞKLANLARDA SIRALAMA

Büyükşehirlerdeyse CHP ve AKP ayrı ayrı ele alındı. Belediye başkanlarının beğenileri, yönettikleri şehirlerde yaşayan yurttaşlara sorularak ölçüldü.

CHP'li belediye başkanlarından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 66,8’lik oranlar en çok beğenilen belediye başkanı oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 56,3’lük oranla ikinci, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yüzde 55,4’lük oranla üçüncü oldu.

Diğer CHP’li belediye başkanlarının sıralaması ise şöyle oldu:

chp-li-ve-akp-li-belediye-baskanlarinin-begeni-oranlari-aciklandi-987676-1.

AKP'Lİ BAŞKANLAR

AKP’de en çok beğenilen belediye başkanı yüzde 61,4’lük oranla Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen oldu. Sekmeni, yüzde 56,8’lik oranla Kocaeli Belediye Başkanı Tahir Büyük Akın ve 53,4’lük beğeni oranıyla Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin izledi.

Diğer AKP’li belediye başkanlarının sıralaması şöyle oldu:

chp-li-ve-akp-li-belediye-baskanlarinin-begeni-oranlari-aciklandi-987677-1.