Araştırma: Covid-19'a karşı aşılanan annelerin sütünde antikor gelişiyor

Dış Haberler Servisi

Yeni bir araştırma, Covid-19 aşısı uygulanan annelerden alınan süt örneklerinin bebekleri enfeksiyona karşı potansiyel olarak koruyabilecek antikorlar içerdiğini ortaya çıkardı.

Sağlık alanında çalışan 21 emziren annenin sütünün analiz edildiği araştırma kapsamında, ABD'de Florida Üniversitesi bünyesinde hizmet veren bir hastanede Aralık ayından Mart ayına kadar Pfizer ve Moderna aşıları uygulanan katılımcılar değerlendirildi.

Independent'ın haberine göre, annelerin kan ve sütleri; aşı öncesi, ilk doz sonrası ve ikinci doz sonrası olmak üzere 3 aşamada test edildi. Buna göre, araştırmacılar ikinci dozun ardınan anne sütünde immunoglobulin A antikorlarında 100 kat artış gözlemledi.

Söz konusu araştırmanın kıdemli yazarlarından Dr. Joseph Larkin, tam olarak gelişmiş bir bağışıklık sistemi olmayan ve aşılanmak için çok küçük olan bebeklerin anne sütünün enfeksiyona karşı bağışıklığı güçlendirebileceğini belirtti.

Anne sütünde bulunan antikorların bebekleri Covid-19'a karşı koruyup korumadığının, şayet koruyorsa ne ölçüde koruduğunun henüz belirlenmediğini söyleyen araştırmacılar, bu alanlarda çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.