Exeter Universitesinden Dr. Paul O’Connor'un Hong Kong ve İngiltere'de orta yaşlı 30 kaykaycıyla yaptığı görüşmenin sonuçlarına göre kaykay sürmek, ebeveynlerin depresyonla başa çıkmalarını ve çocuklarıyla ilişkilerini düzeltmelerini sağlıyor.

Araştırma: Kaykay sürmek, ebeveynlerin depresyonla başa çıkmalarını sağlıyor

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kaykay sürmenin orta yaşlı ebeveynlerin depresyonla başa çıkmalarına ve çocuklarıyla ilişkilerini düzeltmelerine katkı sağladığı bulundu.

Independent'ın haberine göre, yaşlı yetişkinler ise bu spor sayesinde mutluluk ve esenliklerinin arttığını belirtiyorlar. Kaykay bu yaş grubuna sosyal yaşama erişim imkanı sağladığı gibi, yaşamlarının diğer parçalarından farklı bir kimlik edinmelerine de imkan veriyor.

Exeter Universitesinden Dr. Paul O’Connor, "Yaşam tarzı Sporlar ve Kimlikler" (Lifestyle Sports and Identities) kitabında yer verilen bu araştırması kapsamında Hong Kong ve İngiltere'de orta yaşlı 30 kaykaycıyla görüşme gerçekleştirdi.

Dr. O'Connor'a göre, "Kaykay binmek; uzun soluklu ilişkilerin sonlanması, kariyer ve ebeveynlike güçlüklerin üstesinden gelinmesi ve madde bağımlılığı gibi ciddi duygusal çöküş durumlarında duygusal çıkış yolu sağlıyor."

Görüşme yaptığı kişilerde kaykay binmenin fiziksel sağlığı korumaktan "daha fazlası" olduğunu belirten Dr. O'Conor, "Kesinlikle spor fikrine dikkatle yaklaşmak gerekir. Onlar için kaykay sadece bir spordan çok daha fazlası" diye konuştu.