Güney Kore’de yapılan bir araştırma, iyileştikten sonra tekrardan Covid-19 pozitif çıkan kişilerin virüsü bulaştırma riskinin olmadığını gösterdi

Araştırma: Yeniden pozitif olan vakalar koronavirüs bulaştırmıyor

Güney Kore’de araştırmacılar, daha önce koronavirüs bulaşan ve iyileştikten sonra test sonuçları tekrar pozitif çıkan kişilerin virüsü bulaştıramayacağına dair bulgular elde etti ve bu kişilerin tekrardan hasta olmasını engelleyecek antikorlara sahip olduğunu ifade etti.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden bilim insanları, koronavirüse yakalanan ve iyileşen 285 vaka üzerinde bir çalışma yaptı. Yapılan araştırmadan elde edilen sonuca göre, yeniden Covid-19 pozitif olan hastaların herhangi bir enfeksiyon yaymadığı, alınan örneklerin kültürde büyümediği ve hastaların ölü virüs parçaları yaydığı gözlendi.

Araştırmadan edinilen bilgiler, en az 4.9 milyon kişinin enfekte olduğu pandemiden hastalar kurtuldukça açılmak isteyen bölgeler için olumlu işaret. Araştırmaya göre ortaya çıkan kanıtlar, sosyal mesafe önlemleri gevşetildiğinde, iyileşen hastaların koronavirüsü yayma riskinin olmadığını gösteriyor.