Metropoll’ün yaptığı araştırmaya göre, yurttaşlar Türkiye’nin en önemli sorunu olarak ekonomiyi ve işsizliği görüyor. Koronavirüs salgını, bu problemlerin ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Araştırma: Yurttaş, ekonomi ve işsizlikten büyük problem görmüyor

Metropoll Araştırma’nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencer, Twitter hesabından “Türkiye’nin en önemli sorunu sizde nedir?” sorusuna yurttaşların ne yönde yanıt verdiğini gösteren bir çalışmayı kamuoyuyla paylaştı.

Buna göre, ankete katılanların yüzde 38,1’i ülkenin en önemli sorunu olarak ekonomiyi gösterdi. Ekonomi cevabının ardından ise yüzde 23,4’le işsizlik/istihdam geldi. Bu iki yanıtın toplam oranı yüzde 61,5’i buldu.

Ülkenin en önemli sorunu olarak işsizliği görenlerin oranının, Ocak 2020’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşması dikkat çekti.

Ekonomi ve işsizliği, yüzde 10,8’le koronavirüs salgını takip etti. Koronavirüs salgınının oranı Nisan 2020’de yüzde 39,3, Mayıs 2020’de ise yüzde 26’ydı.

Yurttaşlar yüzde 6,2 oranında da Türkiye’nin en önemli sorununun hükümetin başarısız politikaları olduğunu belirtti. Ocak 2020’da yüzde 3 olan bu oran, o tarihten bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Eğitim yüzde 3,8’de kalırken, ‘terör’ ise yalnızca yüzde 0,7’de kaldı. ‘Terör’ Ocak 2020’de yüzde 4,7 oranında en önemli sorun olarak görülüyordu. ‘Dış güçlerin’ Türkiye’nin en önemli sorunu olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 1,1.

arastirma-yurttas-ulkenin-en-buyuk-probleminin-ekonomi-ve-issizlik-oldugunu-dusunuyor-874754-1.