Ardahan Valisi Hüseyin Öner, 27 Eylül'de Ardahan'da meydana gelen depremin ardından yaptığı değerlendirmelerde 69 bina, 44 ahır, 13 ticarethane ve deponun ağır hasar gördüğünü söyledi.

Ardahan Valisi Öner: Depremde 69 bina ağır hasar gördü
Fotoğraf: AA

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, 27 Eylül'de Ardahan'ın Göle ilçesinde meydana gelen depremin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Depremden etkilenen Göle'ye bağlı Küçükaltunbulak, Çullu, Koyunlu, Gülistan, Yağmuroğlu, Balçeşme, Esenyayla, Gedik, Kuytuca, Toptaş köylerini ziyaret eden Vali Öner, depremde 69 bina ile 44 ahır, 13 ticarethane ve depoda ağır hasar olduğunu belirtti.

Öner, hasar tespit çalışmalarının yarın sona ereceğini bildirdi.

Ardahan'ın Göle ilçesinde 27 Eylül'de meydana gelen depremin büyüklüğünü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) 5.0 olarak açıklamış, Kandilli Rasathanesi ise 5,3 olarak kaydetmişti.

Yerin 7 kilometre derinliğindeki depremde Göle'ye bağlı Küçükaltunbulak, Çullu, Koyunlu, Gülistan, Yağmuroğlu, Balçeşme, Esenyayla, Gedik, Kuytuca, Toptaş köyleri etkilenmişti. Can kaybı olmayan depremde 2 kişi hafif yaralanırken, ahşap ve kargir evlerin bir kısmında duvar ve sıva çatlakları ile bazı binalarda kısmi yıkılmalar olmuştu.

Köylerdeki ahırların bir kısmı yıkılırken, bir kısmında da hasar oluşmuştu. Çullu köyü camisinin ise minaresi de yıkılmış, yine aynı köyde 4 buzağı ölmüştü.

DHA