Daha önce Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği’nden istifa eden eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, TV 5'te katıldığı programda 'AKP ekonomiye ilişkin gelecek vadediyor mu?' sorusuna yanıt verdi. Arınç, "Açık yüreklilikle verecek bir cevabım yok," dedi.

Arınç'tan "AKP ekonomi için gelecek vadediyor mu" sorusuna yanıt

AKP’nin kurucuları arasında yer alan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, TV5'de yayınlanan "4. Güç" programına görüntülü bağlantı ile katılarak, Mustafa Deniz ve Hasan Basri Akdemir'in sorularını cevapladı.

Son dönemde AKP’ye yönelik eleştirileriyle gündeme gelen ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği’nden istifa eden Arınç, Mustafa Deniz'in "AK Parti hükümeti ekonomiye dair bir gelecek vadediyor mu sizin gözünüzde?" sorusuna yanıt verdi.

"Bu çok zor bir soru... Sorduğunuz sorunun cevabını benim bir AK Parti'li olarak, Ak Parti'de konuştuğu zamanda siyasette belirleyici bir insan olarak açık yüreklilikle verecek bir cevabım yok. Benim ancak bir temennim olabilir'' diyen Arınç, ''Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza da AK Parti'li bütün dostlarıma da diyorum ki, 'Ekonomide düzelmeyi sağlamamız lazım. Sorunları görmezden gelemeyiz, halının altına süpüremeyiz. Elimizdeki bütün imkanları kullanarak bu işi düzeltelim, seçimin sonucu buna bağlı' diyorum. Onlar da 'Evet' diyorlar. Kendi bilgileri akılları, tecrübeleriyle de bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bu yaptıklarının ne kadar faydalı olduğunu uygulamalardan sonra göreceğiz. Herkes için yorum açık, benim cevabım bu kadar'' ifadelerini kullandı.