Bülent Arınç’ın geçtiğimiz yıl bir TV programında George Soros ile ilgili açıklamaları, son günlerdeki tartışmaların ardından yeniden gündem oldu. Arınç programda “Soros o zaman baş tacı ettiğimiz..." ifadesini kullanıyor.

Arınç’tan Erdoğan’ı kızdıracak sözler: Soros baş tacımızdı

AKP’li Bülent Arınç’ın geçtiğimiz yıl katıldığı TV5 programında George Soros ile ilgili sözleri, Osman Kavala tartışmaları sonrası yeniden gündem oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşünde tutuklu Osman Kavala için, “Soros artığı, Soros'un Türkiye şubesi” ifadesini kullanmıştı.

Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın Ankara Bürosu adlı programda, “Soros o zaman baş tacımızdı. Bir kısım insanların ‘Sorosçu’ diye suçlanması yanlış. Kendimize saygımız olmalı” sözleri yeniden kamuoyunun gündemine geldi.

Arınç programda, Soros'un kurucusu olduğu Açık Toplum Vakfı’nın 2002’dedeki Türkiye Danışma Kurulu Başkanı olan Nafiz Can Paker ile birçok görüşmeler yapıldığını söylüyor. O dönemde ‘Paker’in araştırmalarını done olarak kullandıklarını’ belirten Arınç, “Can Paker bana 5 defa gelmiştir, Soros o zaman baştacı ettiğimiz, şu an da baştacı olan yerlerde” diyor.

O dönem Erdoğan’ın bu yöndeki eleştirilerine de değinen Arınç, “İnsanların vay Sorosçu diye suçlanması yanlış. Kendimize saygımız olmalı. Mesela ben hükümetteyken yaptığımız her şeyi savunurum, bugün de savunurum. Neden? Çünkü bunu beraber yaptık; inanarak yaptık” ifadelerini kullanıyor.