Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, FETÖ'yle ilgili sarfettiği "masum değiliz" sözlerine yönelik "Bütün siyasetçiler belki Deniz Baykal hariç bunlarla bir araya gelmiştir" açıklamasını yaptı

Arınç'tan FETÖ açıklaması: Bütün siyasetçiler bunlarla bir araya gelmiştir

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, FETÖ'yle ilgili sarfettiği "masum değiliz" sözlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

"15 Temmuz’un siyasi ayağı araştırılmalı" diyen Arınç, "FETÖ örgütü nasıl silah kullanacak bir noktaya geldi? İşin politik, toplumsal boyutu var. Bütün siyasetçiler bunlarla bir araya gelmişlerdir. 2011 seçimlerinden sonra FETÖ kendini belli etmeye çalıştı" dedi.

Arınç, açıklamasına şöyle devam etti: "Gülen’i ziyaret etmeye giden milletvekilleri var. Bunlara plaket verenler var. 15 Temmuz’da KPSS’de soru çalındığını öğrendik. 15 Temmuz’dan önce kim konuştu? Kendilerini bu kadar gizleyenlere biz hüsnüzan göstererek güzel yüzlerine aldanmışsak buna ne denecekse denecek ama bilin ki; herkes bunun içerisinde bir kere kendini buldu. Bütün siyasetçiler belki Deniz Baykal hariç bunlarla bir araya gelmiştir."

"BİZİ YANILTMIŞLARSA SUÇ BİZİM DEĞİL" DEMİŞTİ

Arınç, katıldığı programda kendisine yöneltilen FETÖ ile ilgili sorulara, "Bunların karanlık yüzlerini maalesef çoğumuz göremedik. Masum değiliz hiçbirimiz. Hiçbir istihbarat raporunun, hiçbir emniyetin, askeriyenin istihbaratlarında 'Bunlar 15 Temmuz gibi bir kalkışma yapabilirler' diye bir notun gelmediği MGK toplantılarına katılmış biri olarak söylüyorum. Eğer bizi aldatmışlarsa, bizi yanıltmışlarsa bu suç bizim değil" demişti.