Arjantin'de T-Rex'e benzeyen yeni bir dinozor türü keşfedildi: 'Korkuya neden olan'

Arjantin'de paleontologlar, "Llukalkan aliocranianus" olarak adlandırılan ve ''korkuya neden olan sıradışı kafatası'' anlamına gelen yeni bir dinozor türü keşfetti.

Arjantin'de yaşayan yerli kızılderili halk Mapuçelerin dilinde Llukalkan "korkuya neden olan" , "aliocranianus" ise Latince "sıradışı kafatası" anlamına geliyor.

Arjantin'deki San Luis Ulusal Üniversitesinden paleontolog Federico Gianechini, CNN'e keşifle ilgili verdiği bilgilerde, yaklaşık 80 milyon yıl önce var olan yaratığın, küçük kolları ve geniş arka bacakları ile Kretase dönemindeki etobur ''abelisaurid'' dinozor ailesine ait ve ünlü dinozor türü Tyrannosaurus rex'e benzediğini söyledi.

arjantin-de-t-rex-e-benzeyen-yeni-bir-dinozor-turu-kesfedildi-korkuya-neden-olan-859922-1.

Gianechini, bu türün kafataslarının alışılmışın dışında olduğunu, kafasındaki çıkıntıların muhtemelen bir iguana veya Gila canavarına benzediğini kaydetti.

Arjantin'in Río Negro ve Neuquén eyaletlerini kapsayan bir kaya kütlesi olan jeolojik oluşum Bajo de la Carpa'da bulunan dinozor kalıntılarıyla ilgili ayrıntılar, ''Journal of Vertebrates Paleontology'' dergisinde yayımlandı. (AJANS BİZİM)