Gezi Direnişi nedeniyle yargılandığı davada 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Avukat Can Atalay'ın arkadaşları doğum günü için sürpriz hazırladı. Maçka Parkı'nda bir araya gelen arkadaşları, "Sen bizim Can’ımızsın. Biz unutmuyoruz, unutmayız" dedi.

Arkadaşları, Gezi tutuklusu Can Atalay'ın doğum gününü kutladı

Gezi Direnişi davasına yönelik yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan ve İstanbul'un Silivri ilçesindeki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Avukat Can Atalay'ın dostları doğum günü için sürpriz hazırladı. Atalay’ın dostları, arkadaşları, yakınları Maçka Parkı’nda bir araya gelerek doğum gününü kutladı.

Timur Soykan, Hilmi Hacaloğlu, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Elif Ilgaz, Hüseyin Tahmaz, Murat Kaspar, Mustafa Hoş’un da olduğu çok sayıda gazeteci, ve Tora Pekin, Akın Atalay, Kemal Aytaç’ın da bulunduğu çok sayıda avukatın da katıldığı doğum günü sürprizinde “Sen bizim Can’ımızsın” ve "Her felaketin haklı çıkardığı doğayı, bilimi ve meslek etiğini savunan Gezi tutsaklarına selam olsun" pankartlarıyla mesajlarını iletti.

Çiğdem Mater’in annesi ve babasının da aralarında bulunduğu Gezi tutuklularının aileleri de eyleme destek verdi. Ayrıca Gezi direnişi sırasında başına gelen gaz fişeği nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ailesi de fotoğraf karesinde yer aldı. Atalay’ın ailesinin de yer aldığı fotoğraf çekiminin ardından tüm tutukluların bir an önce özgür kalması dilendi.

47 yaşına Silivri Cezaevinde giren Atalay'ın doğum gününde bir araya gelen arkadaşları, şu mesajı verdi:

"Sen bizim Can’ımızsın.
Biz unutmuyoruz, unutmayız.
Doğum gününü unutmayız mesela, sizi bizden ayırdıkları her günü hafızamıza kazıdığımız gibi aklımızda.
Her afet, Gezi tutuklularını haklı çıkarırken, dışarıdaki mücadelede gözlerimizin sizi aradığı bu günleri unutmayız.
Bu depremi unutmayız, unutturmayız.
Yıkılan kentlerin, su basan çadırların, sayısı tam açıklanmayan o canların, apar topar kaldırılan enkazların hesabını sorarken birlikte olacağız. Az kaldı.
Baharı özgürce karşılamak dileğiyle hasretle kucaklarız."

Gezi Direnişi'ne ilişkin davada "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" iddiasıyla İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

25 Nisan 2022'de Silivri Kampusundaki İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme Osman Kavala için ağırlaştırılmış müebbet, Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi hakkında ise "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan 18 yıl hapis cezasına hükmetmişti.