Arkeologlar Derneği, Ankara’da bulunan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Toplantı Salonu’nda yapılan 16’ncı Genel Kurul Toplantısı’nda yeni yönetimini belirledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Arkeologlar Derneği yeni yönetimini belirledi

Arkeoloji ve Sanat Müzesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Arkeologlar Derneği Genel Kurul Toplantısı’nda yeni yönetim oluşturuldu.

Arkeologlar Derneği, Ankara’da bulunan Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Toplantı Salonu’nda 16. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda önümüzdeki dönemin yeni yönetimi belirlenirken dernek tarafından yapılan açıklamada, “Bugüne kadar görev vermiş, katkı sunmuş çok değerli meslektaşlarımıza teşekkür ederiz. Şimdi bizler bu mirasın üzerine bir katkı koyma görevini üstlenmiş bulunuyoruz” denildi.

Açıklamada derneğin amaçlarına da yer verildi. O amaçlar ise şöyle sıralandı:

*Meslek onurunu ve üye hakkını korur, mesleki dayanışmada öncü görevini üstlenir.

*Arkeolojinin ve arkeologların ülke düzeyindeki sorununu saptar ve ülke gündeminde tartışılır hale getirerek öneri sunar ve çözümler arar.

*Arkeolojik mirasın bilimsel yöntemlerle araştırılması ve korunmasına yardımcı olur.

*Kişi ve kurumların doğal ve kültürel mirasa yaptıkları tahribatların önlenebilmesi için girişimlerde bulunur ve bu mirasın korunmasına duyarlı bir kamuoyu oluşturulmasını sağlar.

Açıklamanın devamında ise mücadele çağrısı yapılırken “Bir hakkın elde edilmesinin, birlikte hareket edilmedikçe, örgütlü bir mücadele verilmedikçe kazanılamayacağını en iyi, insanlık tarihini araştıran biz arkeologlar biliyor olmalıyız. Bu vesileyle bütün meslektaşlarımızı derneğin çatısı altında birlikte üretmeye ve birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yeni Yönetim Kurulu’ndaki isimler ise şöyle:

Genel Başkan: Bülent Türkmen

Başkan Yrd. : Selim Yiğit

Genel Sekreter: Begüm Gözübek

Sayman: İpek Özdemir

Yönetim K. Üyesi:  Ali Umut Türkcan

Yönetim K. Üyesi: Zülküf Ateş

Yönetim K. Üyesi: Muammer Demren