Akar’ın, Tank Palet Fabrikası’nın işletme hakkının Katar ortaklı BMC’ye verilmesi konusundaki, “Armudun sapı üzümün çöpü diye ertelersek onlarca yıl kaybedebiliriz” sözlerine tepki gösteren CHP’li Özel, “Armudun sapı dediği şey tarihin en büyük siyasi rüşvetidir” dedi

Armudun sapı değil tarihin en büyük siyasi rüşveti

BirGün / Ankara

Tank Palet Fabrikası’nın işletme hakkının Katar ortaklı BMC’ye devredilmesine ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıt veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Gemilerimizi yaptık, uçak yapmak üzereyiz. Helikopterimizi yaptık, topumuzu yapıyoruz. Geriye kaldı tank. Eğer armudun sapı, üzümün çöpü diyerek bunları da bir şekilde ertelersek onlarca yıl kaybedebiliriz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar’ın açıklamalarının ‘ciddiyetle bağdaşmadığını’ ifade eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “armudun sapı, üzümün çöpü” şeklinde anlatılan durumun Türkiye’nin savunma sanayisi bakımından büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Özel, “Ne demek armudun sapı, üzümün çöpü? Yani ‘Çabucak yapalım, orasına burasına bakmayalım’ diyor. Bu kadar stratejik önemde bir fabrikanın özelleştirilmesi başlı başına bir sorundur. Dünyanın en pahalı yedi uçağından birini verdiler. ‘Bu niye geldi’ derken arkasından bu işler çıktı. Katar Emiri’nin Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı jest, tarihin en büyük siyasi jestidir. Arkasından bu fabrika çıktığına göre, siyaset tarihinin en büyük rüşvetidir” ifadelerini kullandı.

BAŞKA BİRİ KENDİNİ YAKAR

CHP’li Özel, Akar’ın daha önce partili Genelkurmay Başkanlığı yaptığını, bu kez görevini partili Milli Savunma Bakanı olarak sürdürdüğünü belirterek, “Milli Savunma Bakanı’nın söylediği hiçbir sözün iler tutar tarafı yok. Akar dışında başka bir Savunma Bakanına, Genelkurmay Başkanı’na bunu yaptırmaya çalışsanız, kendisini o fabrikanın önünde yakar. Akar, nasıl bir Genelkurmay Başkanlığı yaptıysa öyle de Savunma Bakanlığı yapıyor” dedi.