Arnavutköy'de su baskını

cukurda-defineci-avi-540867-1.

Arnavutköy'de yağış nedeniyle su baskınları yaşandı. İstanbul Havalimanı'nda çalışan işçilerin servise bindiği alanı da su bastı.

Etkili olan sağanak yağış nedeniyle Bolluca Mahallesi'nde yollar göle döndü. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Bazı ev ve işyerlerini su bastı.

Yurttaşlar kovalarla suyu tahliye etti.

Arnavutköy'de İstanbul Havalimanı'nda çalışan işçilerin servislere bindiği alanı su bastı. Onlarca araç su altında kaldı.

Sağanak yağış nedeniyle, havalimanı şantiyesi sular altında kaldı.

İşçilerin barındığı yerleşkede de sel suları her yeri kaplarken, birçok oda ve işçilerin kişisel eşyaları yağmur sularının altında kaldı.

İGA'dan su baskınına ilişkin açıklama

İGA, şiddetli yağış sonrası İstanbul Havalimanı şantiyesinin sular altında kalmasına ilişkin açıklama yaptı.

İşçilerin yatakhanelerinde su baskını olduğunu yalanlayan İGA'nın açıklaması şöyle:

"İstanbul'da en fazla yağışın (24 saatte toplam 80,6 mm) düştüğü bölgemizde, yağıştan dolayı Akpınar ve İGA ana yerleşkemizin sadece otopark alanları olumsuz etkilenmiştir. Su baskını sonrasında İSKİ ve İGA yetkilileri tahliye işlemlerini ivedilikle başlatmış ve şu saat itibarıyla tamamlanmıştır. İşçilerin yatakhanelerinde ise herhangi bir su baskını gerçekleşmemiştir. Akpınar yerleşkemiz, İstanbul Havalimanı'na 9 kilometre, İGA ana yerleşkeye ise 6 kilometre mesafede bulunmaktadır. Su baskınının yaşandığı bölge ile İstanbul Havalimanı'nın terminal binası ve apron bölgesinin herhangi bir ilişkisi yoktur. İstanbul Havalimanı'ndaki seferler aksamadan başarılı bir şekilde gerçekleşmektedir."

arnavutkoy-de-su-baskini-543729-1.