AKP’li Özkan’ın “CHP’liler Kanal İstanbul’dan arazi kapattı” iddiasına yanıt veren CHP’li Özel, “Meclis araştırsın, hodri meydan” dedi

Arsa kapattılar’ iddiasına CHP’den yanıt: Araştıralım

Haber Merkezi

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Kanal İstanbul güzergahından arazileri parselleyen Arap şirketlerin ortaya çıkması ardından CHP hakkında tuhaf bir iddiada bulundu. "CHP'liler Kanal İstanbul güzergahında ciddi arazi kapattı" diyen Özkan’a yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Hodri meydan, araştıralım” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 'CHP'nin Kanal İstanbul projesine karşı çıkar gibi görünse de aslında desteklediğini' savundu. "Kanal İstanbul'un güzergahı olabilecek muhtemel bölgelerin tamamında, CHP'lilerin çok ciddi arsalar aldıklarını ve araziler kapattıklarını biliyoruz" iddiasında bulunan Özkan herhangi bir isim ya da konum ilgisi vermedi.

Dün TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Özgür Özel’e Cahit Özkan’ın iddiası soruldu. Kanal İstanbul'un etrafında son 9 yıldaki mülkiyet değişimlerinin araştırılması için önerge verdiklerine işaret eden Özel, “Özkan dürüstse, yalancı, iftiracı, müfteri değilse, gelsin bu komisyonu kuralım.

Komisyon çalıştığında Kanal İstanbul'un etrafında kim arsa kapatmış o çıkacak. Özkan, hadi bakalım gelsin 'evet' oyu versin. Kendisine, partisine güveniyorsa Kanal İstanbul etrafında kim arsa kapatmış Meclis araştırsın, hodri meydan. Kuralım komisyonu araştıralım, kaç Katarlı, kaç Birleşik Arap Emirliğinden, kaç Arap sermayesi, yandaş AKP müteahhidi çıkacak, acaba numunelik CHP çıkacak mı?" diye konuştu.