Arsenal'ın yeni menajeri Ljungberg, BirGün'e konuştu: Özgüven sorunumuz var

Arsenal önceki gün Brighton&Hove Albion’a evinde 2-1 mağlup oldu ve galibiyet hasreti dokuz maça çıktı. Kuzey Londra ekibinde Unai Emery’nin gidişi de problemleri çözmemiş gözüküyor. Emery’nin yerine geçici olarak menajerlik koltuğuna oturan Arsenal efsanesi Freddie Ljungberg zor dönemde büyük bir sorumluluk almış durumda.

Futbolculuk kariyerinde 1998’den 2007’ye kadar Topçular’da forma giyen İsveçli yıldız, takımın en zor döneminde çok önemli bir sorumluluk aldı. Efsaneyle Brighton maçından sonra kısa bir sohbet gerçekleştirdik.

Takımın performansından memnun olmadığını söyleyen Ljungberg, “Beklediğimden kötüydük. 1-0 geriye düştük ve ikinci yarıda geri dönmek için elimizden geleni yaptık gol de bulduk ancak galibiyet için aldığımız riski mağlubiyetle ödemiş olduk. İlk yarıda kesinlikle çok kötüydük, enerjimiz düşüktü. Özgüvenimiz sarsılmış gibiydi ikinci yarı ise çok daha iyi bir performans ortaya koyduk” dedi.

‘DAHA İYİ OLMALIYIZ’

Takımın geleceğiyle ilgili de konuşan genç menajer konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İkinci yarının büyük bir bölümünde rakipten daha iyiydik ancak golü bulamayınca maalesef bu iyi futbolun karşılığını alamıyorsun. Uzun süredir kazanamıyoruz ve bu doğal olarak takımın güvenini etkiliyor. Bu üzerine gidip aşmamız gereken bir problem. Bir şekilde bu zor durumdan kurtulacağız.”