Arslan’ın yargılandığı davada sona gelindi

Hüseyin Şimşek

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından KHK ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski başkanı Murat Arslan’ın FETÖ’ye üye olma iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Ankara 25’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren yargılamanın yedinci duruşmasında Murat Arslan’ın yanı sıra YARSAV eski başkanları Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Mustafa Karadağ’ın yanı sıra Avrupa’daki hukuk birlikleri MEDEL ile İAJ temsilcileri ve çok sayıda izleyici hazır bulundu.

Arslan’ın avukatları, mahkeme başkanının değişmesi nedeniyle “vicdani” kanaat oluşması ve dosyaya iletilmeyen evrakların talep edilmesi için soruşturmanın genişletilmesi ve duruşmanın ertelenmesi talebinde bulundu. Arslan’ın FETÖ üyesi olmadığını ve ‘sol’ görüşlü olduğunu ifade eden avukatlar, ifadesi tutuklama gerekçeleri arasında yer alan gizli tanık ‘Defne’nin de yeniden dinlenmesini talep etti. Arslan’ın aleyhine tanıklık eden kişilerin tanıklıklarının ‘yeterli’ sayılamayacağını ve bu tanıkların bile FETÖ üyesi olmadığını ifade ettiğini hatırlatan avukatlar, uzun tutukluluktan şikâyet etti. Arslan’ın darbe girişimi sırasında İngiltere’de olduğunu, ardından ailesi ile birlikte Türkiye’ye döndüğünü hatırlatan avukatlar, tahliye talebinde bulundu. Avukatların soruşturmanın genişletilmesi istemini reddeden mahkeme, karar için duruşmayı erteledi.