Mersin'in Toroslar ilçesine bağlı Arslanköy’deki kadınların kurduğu tiyatronun oyuncusu aynı zamanda Kraliçe Lear filminde oynayan Behiye Yanık, bir süredir mücadele ettiği mide kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi.

Arslanköylü kadınların kurduğu tiyatronun oyuncularından Behiye Yanık yaşamını yitirdi

Mersin'de Arslanköylü kadınların kurduğu tiyatronun oyuncularından Behiye Yanık, uzun süredir mücadele ettiği mide kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi. Yanık, köyde yaşayan kadınlardan oluşan tiyatro grubunda yer almış, ayrıca “Kraliçe Lear” filminde oynamıştı.

Arslanköylü kadınların tiyatro hikâyesini "Oyun" isimli belgeselinde işleyen yönetmen Pelin Esmer, Behiye Yanık'ın yaşamını yitirdiğini Twitter'dan duyurdu.

Esmer Twitter hesabından Behiye Yanık'ın kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını belirttiği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Behiye hayatta da tiyatroda da kötü rolleri kabul etmedi. Karanlığımıza sızan bir ışıktı. 'Kraliçe Lear' ve 'Oyun' filmlerimizin değerli oyuncusu Behiye Yanık’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesi ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz."