Art Shopping 2018'de Türkiye'den bir sanatçının imzası da olacak

Dünyanın birçok yerinden 800’den farklı sanatçıyı bir araya getiren Paris Louvre Carrousel’deki Art Shopping 2018’de Türkiye'den bir sanatçının imzası da yer alacak.

Hayallerini gerçekleştirmek uğruna hayatında bambaşka bir yol çizen Zeynep Aksu’nun birbirinden eşsiz cam eserleri 19-21 Ekim tarihlerinde gerçekleştirecek organizasyonda sergilenecek.

Küçük bir Ege adası olan Bozcaada’da yaşayan ve çalışmalarına buradaki cam atölyesinde devam eden Aksu "Daima insanlara güzel anlarını hatırlatacak, hayatın yaşanmaya değer bir yer olduğunu unutturmayacak eserler vermek için uğraşıyorum. Camın saydamlığında yaşanan hayat döngüsü yaptığım eserlerde hayat buluyor. Yeni, heyecan ve umut verici hikâyeler renklerle birleşiyor, mucizeler objelerde somutlaşıyor." diyor.

art-shopping-2018-de-turkiye-den-bir-kadinin-imzasi-da-olacak-519918-1.

Uzun yıllar kurumsal hayat içinde çalışan Aksu'nun cam serüveni 2004 yılında Camocağı Vakfı ile tanışmasıyla bambaşka bir şekil almış. 2013 yılında hayallerinin peşinden gitmek için iş hayatı kariyerine veda eden Zeynep Aksu, camı kendine rehber edinmiş. Cam ocağının açtığı yolda kararlılık, istikrar, heyecanla başlayan serüvenine hala aynı heyecanla devam ediyor.

Çeşitli cam sanatı tekniklerini birleştirerek çalışan Zeynep Aksu ekolleri takip etmenin yanı sıra kendi ekolünü yaratma sevdasında. Eserlerinde alevle çalışma, kalıpla şekillendirme, füzyon ve pâte de verre tekniklerini kullanmakta. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yolunun kesiştiği cam konusundaki tanınmış sanatçıları kendine hoca olarak seçen Aksu öğrenirken de öğretmeyi esirgemiyor.

art-shopping-2018-de-turkiye-den-bir-kadinin-imzasi-da-olacak-519919-1.

Bozcaada da kurduğu küçük cam atölyesine dünyaları sığdırmış. Yetişkin veya çocuk camın büyülü dünyasına adım atmak isteyenlere eğitmen olmuş. Bugüne kadar bir çok kişi ilk onun sayesinde camın büyülü dünyasında yolculuğa çıkmış. Aksu ayrıca atölyesinde bu sanata gönül veren tüm amatör ve profesyonellere de bilgilerini aktarıyor.

Basite indirgediği cam kadar büyülü hayatta seçtiği öznelerden, kullandığı farklı tekniklere, ana unsur renklerden aksan tonlara kadar hep neşe, huzur, keyif, mutluluk, temalarını ön plana çıkaran, “Karşınızda olan her bir obje aslında ardını gördüğünüz hoş bir yansıma ile beraber özlenen hayatın kendisi. ” diyen Zeynep Aksu'nun Mucize adını verdiği koleksiyonu 19-21 Ekim 2018 tarihlerinde Louvre Carrousel'de Parisli sanat severler ile buluşacak.