Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, Fenerbahçe'nin transfer gündemindeki Mesut Özil'in bu transfer döneminde takımdan ayrılabileceğini açıkladı. Arteta, "Artık diğer kulüplerle pazarlık yapmakta özgür. Transferinin iki taraf için de yararlı olacağına inanırsak, Mesut bu transfer döneminde takımdan ayrılabilir" dedi.

Arteta: Mesut Özil transfer döneminde takımdan ayrılabilir

Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, Fenerbahçe'nin transfer gündemindeki Mesut Özil'in bu transfer döneminde takımdan ayrılabileceğini söyledi.

Arsenal'de lig ve Avrupa kadrosuna alınmayan ve en son 7 Mart'ta İngiliz ekibinin formasını giyen Mesut Özil'in adı MLS ekiplerinden DC United ve Fenerbahçe ile anılıyor.

NTV Spor'un aktardığı habere göre, Özil'in Fenerbahçe ile 3.5 yıllık anlaşmaya vardığı iddia edilirken, Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta 32 yaşındaki futbolcunun ayrılabileceğini söyledi.

Özil ve Arsenal'in artık önüne bakması gerektiğini söyleyen Arteta, "Artık diğer kulüplerle pazarlık yapmakta özgür. Transferinin iki taraf için de yararlı olacağına inanırsak, Mesut bu transfer döneminde takımdan ayrılabilir. Yoksa 6 ay daha yolumuza birlikte devam ederiz. Önümüzdeki günlerde ne olacağını göreceğiz. Bu ay içerisinde hem Mesut Özil hem de Arsenal için en iyi çözümü bulacağız. Her iki tarafın da geleceğe bakması gerekiyor" dedi.

Arteta, Mesut Özil'in takımla beraber antrenman yapmadığı iddialarını da yalanlayarak, "Özel bir durumu sebebiyle birkaç gün izin verdik ancak onun haricinde antrenmanlarda hep bizimleydi" diye konuştu.

DHA, Fenerbahçe'nin Mesut Özil ile 3.5 yıllık anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Haberde Özil'in 2.5 milyon avro imza parası alacağı, yıllık ise 5 milyon avro kazanacağı belirtilmişti.