Artı TV’de protokol krizi büyüyor sendika temsilcisi izne gönderildi

EMEK SERVİSİ

Artı TV ve Artı Gerçek yönetimi ile DİSK Basın İş arasında imzalanan protokol sonrasında DİSK Basın İş İşyeri Temsilcisi Cenk Kolçak ücretsiz izne çıkarıldı. 50’ye yakın çalışan ise işten çıkarılma ile karşı karşıya. DİSK Basın İş Yönetim Kurulu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada "Protokol imzalamayı ‘iyi niyetli’ olarak okumuştuk, ancak büyük bir yanılgıymış” denildi.

Hak arayışında öne çıkanların teker teker işten çıkarıldığına dikkat çekilen açıklamada protokolün uygulanmadığı belirtildi. Yapılan açıklamada “4 yıldır zamsız çalıştırılan, mobbing ve baskı ortamında işini yapmaya zorlanan, itiraz hakkı istifa baskısı ile elinden alınan ve tüm bunlara karşı sendikalaşma hakkını kullanan basın emekçilerine Demirören vari bir yanıttır. İspiyon, jurnalleme, dedikodu mekanizmalarıyla karar veren yönetimin kararını tanımıyoruz” denildi.

Son bir ayda yaşananların sıralayan sendika 7 kişinin istifaya zorlandığı ya da ücretsiz izne çıkarıldığı belirtilerek “Şimdi ise ‘sözleşme feshi’ ile 50’den fazla çalışan işsiz kalacak” ifadeleri kullanıldı. Artı yönetimine sendika düşmanı tutumdan vazgeçme çağrısı yapan DİSK Basın İş, işçi kıyımana karşı tüm kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı.