AKP’nin talimatıyla KYK bursu ve kredileri kesilen öğrenciler, “Açlıkla hizaya gelmeyeceğiz” diyor ve yıldırma çabalarının beyhude olduğunu vurguluyor.

Artık buğulu bir gelecek istemiyoruz

Genç BirGün

AKP’li Melih Bulu’nun Boğa- ziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden 100’ü aşkın öğrencinin kredi ve bursu geçtiğimiz gün kesildi. Gençler ilk günden beri mesele kayyumdan ibaret değil diyor. AKP bunu biliyor. Bu sebepten direnişin önünü kesebilecek her şeyi yaptı. AKP, Boğaziçi’nden meydanlara taşan bu sesin köhnemiş iktidarlarının sonunu getireceğini biliyor.


KYK’LERİMİZ GASP EDİLEMEZ

Tüm bu çabalara rağmen gençler yine ‘KYK’lerimiz gasp edilemez’ demek için geçtiğimiz cuma Beşiktaş’ta buluştu. “Açlıkla hizaya gelmeyeceğiz, üniversiteyi savunmak suç değildir” dedi. Boğaziçi Direnişi’nin ilk gününden tüm imkânlarıyla üstümüze gelen iktidar gördü ki çabalar beyhude. Kampüslerimizde gözaltına alındık, ertesi gün var gücümüzle kampüslerde buluştuk. Arkadaşlarımız tutuklandı. Her gün onlara özgürlük demek için meydanları doldurduk. Onları aldık. Reşit insanların gözünü korkutmak için gözaltına alınan öğrencilerin hukuksuzca aileleri arandı. Öğrenciler aileleriyle karşı karşıya getirilmek istendi. Neden? Hayallerdeki makbul bireyler olmadığımız için. AKP’nin dindar kindar nesil tanımlarına sığmadığımız için. Sokaklarda geleceğimizi istediğimiz için. Direnişimiz biter sandılar, bitmedi!

AÇLIKLA BİAT ETTİREMEYECEKLER

KYK’ları kesmek en basit tanımıyla açlıkla biat ettirmeye çalışmak demek. Hiçbir gelecek vaat etmedikleri, okurken çalışmaya mahkûm ettikleri gençleri aç bırakarak dize getireceklerini sandılar.

Biz yine en iyi bildiğimiz şeyi yaparız, dayanışırız. Birbirimizi ayakta tutarız. Muktedirlerin anlayamayacağı bir dayanışma bu. Bu dayanışma bizi hayatta var eden şey. Mücadele az- mini ve umudu veren şey. Biz hep biliriz ki birimizin ayağı tökezlese diğeri kaldırır. Hep biliriz ki en yalnız olduğumuz anda bile yalnız değilizdir. İsmi farklı yüzü farklı yüzlerceyiz. Biz birbirimizi bırakmayacağız. Siz şimdi KYK’lerimizi kestiniz ya, soralım o zaman: kimin parasını kimden kesiyorsunuz?, Bizim olanları bizden nasıl esirgiyorsunuz? 5 maaş birden alan yandaşlar öğrencilerin 650 TL’si gasp edilirken hiç utanmıyor mu? Soruyoruz, hiç utanmanız yok mu?

KENDİ KURDUĞUMUZ GELECEĞİ İSTİYORUZ

750 milyon dolar borcu tahsil edilmeyen Demirörenler zenginlikler içinde yaşarken KYK borcunu ödeyemediği için icraya verdiğiniz öğrenciler geleceğini istiyor. Kayyum rektöre biat etmediği için açlığa mahkûm edilen öğrenciler geleceğini istiyor. Mezun olduktan sonra istihdam sunulmayan gençler geleceğini istiyor. Buğulu bir geleceği istemiyoruz. Kendi sesimizle, sözümüzle kurduğumuz bir geleceği istiyoruz. Dayanışmayla, mücadeleyle kurduğumuz bir gelecek istiyoruz biz.