Artvin Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında belediye bünyesinde çalışan 208 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, "Artvin Belediyesi’nde bugünden itibaren mevcut çalışanlar için ücret net 4.500 Türk Lirası’dır" dedi.

Artvin Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

DİLAN ŞAHİNBAŞ

Artvin Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında belediye bünyesinde çalışan 208 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Artvin Belediyesi önünde gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkanı Demirhan Elçin, DİSK Genel İl Sendikası Artvin Şube Başkanı Selim Bilgin ve belediye işçileri katıldı.

DİSK genel-İş Sendikası Artvin Şube Başkanı Selim Bilgin, işçileri enflasyona ezdirmeyeceklerine dair söz verdiklerini belirterek, “Artvin Belediye Başkanımız göreve geldiği günden beri maaşları hiç aksatmadan ödedi. Ben kendisini gönülden kutluyorum” dedi.

"KRİZİN FATURASINI EMEKÇİLER ÖDEMEYECEK"

Artvin Belediyesi'nde çalışmanın çok ayrıcalıklı bir iş olduğunu kaydeden Bilgin, “Yapmış olduğumuz toplu sözleşmelerle Artvin Belediyesi'nde 2 yılda ücretlere yüzde 60 oranında artış yaptık. Bunun için başta belediye başkanı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. DİSK olarak diyoruz ki ekonomik krizin faturasının emekçiler ödemeyecek” diye konuştu.

Bilgin son olarak Artvin Belediyesi bünyesindeki işçilerin bölgede diğer illerdeki belediye çalışanlarından daha fazla ücret aldığının ileri sürerek, bu toplu iş sözleşmesinin tüm işçilere hayırlı uğurlu olmasını diledi.

"BELEDİYE ÇALIŞANLARI MAAŞINI ZAMANINDA ALIYOR"

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin de yaptığı konuşmada Belediye Başkanlığı için aday olduğu dönem bir söz verdiğini, belediye çalışanlarının işe gelirken huzurlu ve mutlu olacaklarını söylediklerini ifade etti.

Elçin, “Belediye çalışanları maaşlarını gününde ve zamanında alacak, eşit işe eşit ücret vereceğiz demiştik, maaş ödemelerini zamanında ödeyip hiçbir çalışanımızı icra kapılarına düşürmeyeceğiz demiştik, belediye emekçileirnin aylık ödemelerini bırakın gününü 1 saniye bile geciktirmeden gününden önce ödedik, bundan sonra da ödemeye devam edeceğiz” dedi

‘NET ÜCRET 4 BİN 500 LİRA"

Ücretlere bütçe imkanlarına göre en yüksek azami oranda zam yaptıklarını, çalışanların enflasyon karşısında ezdirmediklerini ve refah payı verdiklerini belirten Elçin, “Belediye Başkanı olduktan sonra yaptığım bu 2’nci iş sözleşmesi. Belediyemizin bütçesini denk bütçe haline getirdik. İsraftan, haramdan, saltanattan vazgeçtik. BEL-YAP çalışanlarımızdan en düşük maaş alan personelimiz en az 4.500 TL net maaş alacak. BEL-YAP’ta ortalama net maaş 5.100 Türk Lirası olacak. BEL-YAP’ta yeni işe girecek olan vasıfsız büro elemanı işe başladığı gün 3.250 TL maaş alacak. Artvin Belediyesi’nde bugünden itibaren mevcut çalışanlar için ücret net 4.500 Türk Lirası’dır” dedi. Elçin, kadrolu işçilerle BEL-YAP personeli arasındaki maaş farkının giderek azaldığını, yapılan sözleşme ile BEL-YAP ve kadrolu işçilere aynı oranda zam yapıldığını vurguladı.

Kendisini işveren olarak görmediğini, işveren gibi de davranmadığını belirten Elçin, “Emekçi arkadaşlarım fedakarca çalışıp maaşlarını hak ediyorlarsa benim görevim onların maaşlarını eksiksiz, zamanında ödemektir. Ben bunu bugüne kadar yerine getirdim, bundan sonra da yerine getireceğim” dedi.

Elçin konuşmasını, “İmzalayacağımız toplu iş sözleşmesinin öncelikle belediye emekçi iş ortaklarına ve tüm Artvin’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, emekçileri aldığı alacağı maaşlar helal olsun. Birlikteysek eğer gücümüz her şeye yeter” diyerek sonlandırdı.