Artvin Emek ve Demokrasi Güçleri, Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler için basın açıklaması düzenlendi. Yapılan açıklamada, “Kardeşlerimizin hayatlarından, bizlerin acılarından oy devşirenleri asla affetmeyeceğiz” denildi.

Artvin’de 10 Ekim anması

DİLAN ŞAHİNBAŞ

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin ‘Emek, Barış ve Demokrasi’ mitingine 10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD tarafından gerçekleştirilen, 103 kişinin yaşamını yitirdiği, 500’ün üzerinde insanın yaralandığı katliamın 4’üncü yıl dönümü Artvin’de anıldı. Artvin Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen basın açıklaması Halitpaşa Meydanı’nda gerçekleştirildi.

BARIŞ KANA BULANDI

Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen üyelerinden Bilgehan Erdem "10 Ekim sabahında Ankara Garı önünde buluşanların; yüreklerinde sevgi, gözlerinde gülücük, dillerinde barış türküleri olan, kardeşçe yan yana bulunan on binlerce kişi" olduğunu vurgulayarak, “O karanlık dönemde hepimize umut veren bu coşkulu birliktelik saat 10’u 4 geçe birbiri ardına patlayan iki bomba ile kana bulandı. Türkiye tarihinin en büyük kitle katliamında kaybettiğimiz bütün arkadaşlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz. Arkadaşlarımıza olan hasretimiz, her geçen gün daha da büyüyor” dedi.

'ENDİŞELERİMİZDE HAKLIYIZ'

Açıklamanın devamında katliamla ilgili süren dava hakkında bilgi veren Erdem, “3 yıldır katıldığımız her duruşmada, katliamda ihmali olan kamu görevlilerinin ve sorumlulukları bulunan siyasetçilerin de yargılanması gerektiğini dile getirdik. Ne yazık ki mahkeme bu doğrultuda cesur bir adım atmadı ve bu eksik karar sonucunda kamuoyu vicdanında adalet tecelli etmedi. Saldırı sonrasında yaptığı ‘patlama sonrasında oylarımız yükseliyor’ sözleriyle hafızalarımızda yer eden dönemin Başbakanı, geçtiğimiz aylarda ‘7 Haziran-1 Kasım seçimleri arası dönemdeki defterler açılırsa birçok siyasetçi insan içine çıkamaz’ açıklamasında bulundu” diyerek bu sözlerin katliamın siyasal boyutları konusundaki endişe ve iddialarının haklılığı gösterdiğini ifade etti.

'AFFETMEYECEĞİZ'

Yakın tarihin en karanlık döneminin aydınlığa kavuşması için siyasetçileri ellerini vicdanlarına koymaya, gerçekleri açıklığa kavuşturmaya çağırdıklarını söyleyen Erdem, “Türkiye’nin barış umuduna darbe vuran, insanları sokağa çıkamaz hale getiren 7 Haziran ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında yaşanan olayların arkasında hangi siyasetçiler var? Suruç ve Ankara Garı’nda yaşanan katliamların siyasal sorumluları kim? Bilinmelidir ki, insanlığa karşı işlenen bu suçların faillerini gizleyenler, bu suçların ortağıdır. İktidarını korumak için toplumu kaos ve şiddet sarmalına sürükleyenleri asla unutmayacağız. Kardeşlerimizin hayatlarından, bizlerin acılarından oy devşirenleri asla affetmeyeceğiz” diyerek basın açıklamasına devam etti.

Basın açıklaması Bilgehan Erdem’in “Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi yitirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu doğrultuda kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” sözleriyle sona erdi.