Artvin’in Borçka ilçesinde evli olduğu kadından “şikayetçi” olmak gittiği polis merkezinin önünde bekletildiği iddiasıyla tartıştığı polis Ali Rıza Yıldıran'ı tabancayla omzundan vurarak yaralayan şüphelinin de görev yeri Trabzon olan bir polis olduğu ortaya çıktı.

Artvin’de polisi vuran kişi de polis çıktı

Artvin’de polisi vuran şahsın da polis olduğu anlaşıldı. Meslektaşını vuran polisin, Trabzon'da görev yapan Selim M. olduğu ortaya çıktı.

Olay, dün akşam saatlerinde Borçka İlçe Emniyet Amirliği’nde meydana geldi. DHA’nın aktardığına göre evli olduğu kadın ile henüz bilinmeyen nedenle tartıştığı belirtilen Selim M., “şikayette bulunmak” üzere polis merkezine geldi.

Bu sırada belinde tabanca olduğu fark edilen Selim M., bekletildiğini öne sürerek polisler tartıştı. Çıkan tartışmada belindeki tabancayı çıkaran Selim M., karşı caddeye doğru kovaladığı nöbetçi polis Ali Rıza Yıldıran'a ateş etti.

GÖZALTINA ALINDI

Çevredekilerin saldırısına uğrayan Selim M., havaya uyarı ateşi açan polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Omzundan yaralanan polis Ali Rıza Yıldıran ise gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Borçka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yıldıran buradan da Artvin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kalabalığın saldırısında yaralanan Selim M. de hastanede tedavi altına alındı.

OLAY KAMERAYA YANSIDI

Olay ise çevredeki bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde, Selim M.'nin polis merkezi önünde polis ile tartıştığı, ardından da peşinden koşarak vurduğu görüldü.

Kaçmaya çalışan şüphelinin polis ekiplerinin art arda havaya uyarı ateşi açması sonucu bir otomobilin arkasına saklandığı da görüntülerde yer aldı.

Olay sonrası şüphelinin çevredekiler tarafından darbedildiği, polisin havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştığı görüldü.

HASTANEDE POLİS OLDUĞU ANLAŞILDI

Hastanede tedavisi süren şüpheli Selim M.'nin de polis olduğu, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olduğu ortaya çıktı.

Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen polisin izinli olduğu ve Artvin'in Borçka ilçesine geldiği belirtildi.