ÖDP, Artvin'de Yaşam Alanlarımızı Savunma Çalıştayı düzenleyecek. Artvin İl Yöneticisi Dede: Yaşam alanlarımız için büyük önem arz eden ekoloji alanına dair fikri bir katkı sunacağız

Artvin'de yaşam alanları için çalıştay düzenlenecek

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) yarın Artvin’de ‘Yaşam Alanlarımızı Savunma Çalıştayı’ düzenleyecek. Çalıştayın açılış konuşmasını ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş yapacak. ÖDP Artvin İl Örgütü’nün düzenlediği çalıştay, Artvin Barosu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenecek.

Artvin’de yarın 10.30’da başlayacak ve 13.30’a kadar devam edecek çalıştayda ilk oturumun başlığı “Artvin’de mevcut durum ve bekleyen tehlikeler’ olacak.

İlk oturumun başlıkları ve sunum yapacak isimler şöyle:

»Artvin’i Bekleyen Tehlike ve Ekolojik Dönüşüm: Cemalettin Küçük - TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi
»Artvin Kafkasör-Atabarı Bölgesi Uygulama İmar Planları: Cevahir Efe Akçelik – TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri

»Plansız Kentleşme ve Artvin: Mahmut Zeytinci – ÖDP Artvin İl Başkanı / Mimar

Çalıştayda günün 2’inci oturumu saat 14.00’da başlayacak. İkinci oturumun başlığı ‘Ekolojik yıkımla mücadele’ olacak.
Bu oturumda yer alan sunumlar sırasıyla şöyle:

»Yaşam Alanlarımızın Savunulmasında Hukuk Mücadelesi: Av.Halis Yıldırım

»Doğanın Talanı ve Ekoloji Mücadelesi: Prof. Dr. Aykut Çoban

Günün son oturumu ise 16.15’te başlayacak. Bu oturuma yerellerde mücadele veren çeşitli demokratik kitle örgütü temsilcileri katılacak. Son oturumun başlığı, ‘Yaşam alanlarımızın savunulmasına dönük yerel deneyimler’ olarak açıklandı. Bu oturuma katılacak yerel örgütler şöyle:

»Yeşil Artvin Derneği
»Şavşat Derelerin Kardeşliği Platformu
»Ardanuç Derelerin Kardeşliği Platformu
»Arhavi Doğa Koruma Platformu
»Karadeniz İsyandadır Platformu
Çalıştay akşam saatlerinde düzenlenecek forum ile sona erecek.

***

Ekoloji alanına fikri katkı

Çalıştay hakkında bilgi veren ÖDP Artvin İl Yönetim Kurulu Üyesi Sercan Dede: Özgürlük ve Dayanışma Partisi Artvin il Örgütü olarak Artvin Barosu sosyal tesislerinde ‘Yaşam Alanlarımızı Savunma Çalıştayı’ düzenliyoruz. Artvin’de mevcut durum ve tehlikeler, ekolojik yıkımla mücadele, yaşam alanlarımızın savunmasına dönük yerel deneyimlerin konuşulup tartışılacağı oturumların yanı sıra bölgedeki yerel çevre örgütlerinin de dahil olacağı forum düzenlenecek. Başta Artvin Cerattepe’deki maden projesi olmak üzere bölgedeki yaşam savunucularının önümüzdeki dönemde sürdüreceği çevre mücadelelerinin yöntemlerinin de tartışılacağı çalıştaya alanlarda yan yana olduğumuz birçok siyasi parti ve STK yöneticisi de davet edildi. Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyeleri çevre direnişlerinin ve çevre örgütlerinin her zaman içinde olmuştur. Partimiz 9.Olağan Kongresine giderken toplumsal muhalefet ve yaşam alanlarımız için büyük bir önem arz eden ekoloji alanına dair fikri bir katkı sunmak adına böyle bir çalıştayı organize ediyor.