Artvin Emek ve Demokrasi Platformu, “Enflasyona, Pahalılığa, Zamlara ve Yoksulluğa Artık Yeter” diyerek yürüyüş gerçekleştirdi. Yurttaşların destek verdiği eylemde Eğitim Sen Başkanı Köksal Gümüş, "İktidar derhal istifa etmeli, erken seçim kararı almalıdır" dedi.

Artvin halkı sokağa çıktı: Zamlara ve yoksulluğa yeter!

DİLAN ŞAHİNBAŞ

Türk Lirası'nın günden güne değer kaybetmesi ile birlikte süregelen zamlara karşı çıkan Artvin halkı sokağa çıktı.

Artvin Emek ve Demokrasi Platformu, “Enflasyona, Pahalılığa, Zamlara ve Yoksulluğa Artık Yeter” diyerek yürüyüş gerçekleştirdi. Atapark Meydanında başlayan yürüyüş Halitpaşa Meydanında yapılan basın açıklaması ile devam etti.

Yürüyüşe katılım gösterenler “Artık Yeter Geçinmek İstiyoruz”, “Geçinemiyoruz” pankartları açarak “Tencere Boş”, “Borçla Yaşamaktan Bıktık, “Erdoğan Sarayda Halk Kuyrukta” yazılı dövizleri ile yürüyüşe destek verdi.

Artvin Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklaması gerçekleştiren Eğitim-Sen Başkanı Köksal Gümüş, “Ekonomik daralmadan da, döviz kurundaki artıştan da, yapılan zamlardan da bir avuç sermayedarın ve hükümetin nasibine yeni saltanatlar düşerken bizim nasibimize açlık, yoksulluk ve sefalet düşüyor” dedi.

"Ülkeyi yönetenler ve AKP milletvekillerinin yaptıkları her açıklamalarda büyüme rekorlarından, her şeyin güllük gülistanlık olduğu ve bolluk-bereket içinde bir Türkiye’den bahsediyorlar" diyen Gümüş, “Bir avuç sermayedar için, yandaş şirketler için dedikleri doğru olabilir. Ama emekçiler için halk için işsizlik büyüyor, pahalılık artıyor, borçlar çoğalıyor, faturalar her geçen gün katlanarak cep yakıyor” ifadelerini kullandı.

artvin-halki-sokaga-cikti-zamlara-ve-yoksulluga-yeter-957081-1.

"GÜNE YENİ ZAMLARLA BAŞLIYORUZ"

Açlık ve sefaletin her geçen gün artarak devam ettiğini vurgulayan Gümüş, “Her sabah güne yeni zamlarla başlıyoruz. Ülkemizde yaşanan bunca sıkıntıya ve ekonomik yangına karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Ekonomide kurtuluş savaşı veriyoruz’ diyor. Bu halk kurtuluş savaşını 100 yıl önce vermiştir. Sizin savaşınız; kurduğunuz tek adam düzeni için çalışan ve üçer beşer maaş alan bürokratların cebi, bu iktidardan nemalanan havuz medyası, ihaleler yoluyla servetlerine servet katan şirketler ve tekelci sermaye güçlerinin çıkarlarını koruma savaşıdır. Doğrudur, mevcut koşullarda bir kurtuluş savaşına ihtiyaç vardır. O da tek adam yönetimine ve onun sömürü, yağma ve baskı politikalarına karşı verilecek olan hak ve özgürlükler mücadelesidir” dedi.

Gümüş açıklamasını “İktidar derhal istifa etmeli, erken seçim kararı almalıdır. Halkın sırtına yüklenen milyarlarca borç yüküne, zamlara ve katlanan faturalara karşı bu gidişe dur diyoruz. Krizin faturasını krizi çıkaranlar ödesin” ifadeleriyle sonlandırdı.

artvin-halki-sokaga-cikti-zamlara-ve-yoksulluga-yeter-957082-1.

"BİR KİŞİNİN KARARLARI ÜLKEYİ YIKIMA GÖTÜRÜYOR"

Köksal Gümüş’ün basın açıklamasını okumasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Olgun Gümrükçü konuşma gerçekleştirerek, “Toplumun en geniş kesimleri zamlar ve pahalılık altında ezilirken, kaynaklarımız iktidar eliyle zenginliğine zenginlik katanlar için harcanmaya devam ediyor. Bu kaynaklar hayat pahalılığı karşısında giderek yoksullaşan halk için kullanılmalıdır. İktidar ve onun etrafında toplanan çıkar grupları için toplumun geleceği heba edilemez. Bir kişinin geleceğimizle ilgili aldığı kararlar ülkemizi yıkıma götürmektedir. Tekrar ediyoruz. Bu sadece ekmek mücadelesi değildir emeğimizin ucuzlatılmasına yönelik bir mücadeledir. Bir memleket mücadelesidir” dedi.

"EKONOMİK ÇÖKÜŞÜN İLANI"

Artvin’de yapılan “Enflasyona, Pahalılığa, Zamlara ve Yoksulluğa Artık Yeter” eyleminin son konuşmacısı DİSK Artvin Şube Başkanı Selim Bilgin oldu. Bilgin, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Bundan on gün önce ekonominin kitabını yazdığını iddia edenler dün borsayı kapatarak gösterdi. Borsanın kapanması demek ekonominin çöküşünün ilanı demektir. Seçim sandığında hep birlikte bu ülkeyi 19 yılda buralara getirdikleri için göndereceğiz, hep birlikte göndereceğiz. Ne ezilen ne ezen, insanca, halkça bir düzeni hep birlikte kuracağız.”