Yeşil Artvin Derneği tarafından düzenlenen ve Cerattepe’yi anlatan “Artvinlinin Yaşam Kaygısı” söyleşisi yarın saat 14.00’te Artvin Grand Hotel Toplantı Salonunda yapılacak. Panelin moderatörlüğünü Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu yapacak

"Artvin'in Yaşam Kaygısı" paneli 24 Mart'ta

DİLAN ŞAHİNBAŞ

Yeşil Artvin Derneği tarafından 24 Mart'ta “Artvinlinin Yaşam Kaygısı” başlıklı bir panel gerçekleştirilecek. Saat 14.00’te Artvin Grand Hotel Toplantı Salonunda yapılacak olan panelin moderatörlüğünü Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu yapacak.

Gerçekleştirilecek olan panele konuşmacı olarak, Biyolog Prof. Dr. Ali Demirsoy, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Ekoloji Toprak İlmi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay ve Çevre- Enerji analist yazılarını kaleme alan gazeteci-yazar Özgür Gürbüz katılım gösterecek.

Panelin 24 Mart’ta yapılacağı ve bunun için salonun verilmesi için 6 Mart’ta Artvin Valiliğe ve İl Özel İdaresine Panelle ilgili dilekçe verildi. Bütün hazırlıklar tamamlanmasına rağmen 15 gün boyunca Valilik’ten cevap alamayan Dernek, panele 3 gün kala cevap gelmeyince özel salon arayışına girdi.

Valilikten izin çıkmasının ardından panele 2 gün kala afişler ancak asılabildi. Afişlerle birlikte el broşürü ile de çağrı yapıldı.

artvin-in-yasam-kaygisi-paneli-24-mart-ta-442110-1.Dağıtılan el broşürlerinde, "5 bin yıllık tarihi geçmişi olan Artvin’den gelen geçen çok millet olmuş. Bugünde yeni gelenler, göçenler oluyor. 25 yıldır süren bir mücadele olsa da yeni gelenlere anlatmak, burada yaşayanlara da zaman zaman hatırlatmak gerekir” denilerek, ülkedeki bütün Artvinlilerin yaşam kaygısı haline gelen Cerattepe’yi bir kez daha dinlemek ve anlamak için bilim insanları ve yazarlarla buluşulacağına değinildi.

Bildirinin devamında ise şu ifadeler yer alıyor;

“Çanakkale Zaferi’nin anısını yaşadığımız bu günlerde bir kez daha “ Cerattepe Geçilmez” şiarını yükseltiyoruz. Gücümüzü “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” diyenlerden alıyoruz.

Cerattepe’nin geçildiğini zannedenlere, en gelişmiş savaş gemileri, yüzbinlerce askerleri ile Çanakkale’yi geçemeyenlerin, ikbalini başka ulusların kaderine bağlamış olanların ihanet sonucu bir mermi atmaları İstanbul önlerine kadar gelmiş olduklarını hatırlatıyoruz. Büyük komutanın o zaman söylediği gibi “GELDİKLERİ GİBİ DİGERLER” diyoruz. Bun inanıyoruz.

Bu inançla Çanakkale Zaferi Mustafa Kemal’sız Artvin Cerattepe’siz olmaz” diyor, 24 Mart 2018 Cumartesi Saat 14.00’te yapılacak olan panele tüm halkımızı bekliyoruz”