Yeşil Artvin Derneği tarafından düzenlenecek olan ve Cerattepe’yi anlatan “Artvinlinin Yaşam Kaygısı” söyleşisine çağrı yapan Artvinliler: Çanakkale Mustafa Kemalsiz, Artvin Cerattepesiz olmaz

Artvinlilerden çağrı: Artvin Cerattepesiz olmaz

Dilan Şahinbaş

Yeşil Artvin Derneği tarafından düzenlenen ve Cerattepe’yi anlatan “Artvinlinin Yaşam Kaygısı” söyleşisi yarın saat 14.00’te Artvin Grand Hotel Toplantı Salonunda yapılacak. Panelin moderatörlüğünü Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi’nde Yardımcı Doçent Doktorluk Yapan Oğuz Kurdoğlu yapacak.

Gerçekleştirilecek olan panele konuşmacı olarak, Biyolog Prof. Dr. Ali Demirsoy, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Ekoloji Toprak İlmi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay ve Çevre- Enerji analist yazılarını kaleme alan gazetemiz yazarı Özgür Gürbüz katılım gösterecek.

Panelin 24 Mart’ta yapılacağı ve bunun için salonun verilmesi için 6 Mart’ta Artvin Valiliği’ne ve İl Özel İdaresi’ne Panelle ilgili dilekçe verildi. Bütün hazırlıklar tamamlanmasına rağmen 15 gün boyunca Valilik’ten cevap alamayan Dernek, panele 3 gün kala cevap gelmeyince özel salon arayışına girdi. Valilikten izin çıkmasının ardından panele 2 gün kala afişler ancak asılabildi. Afişlerle birlikte el broşürü ile de çağrı yapıldı.

Yapılan çağrıda, “5 bin yıllık tarihi geçmişi olan Artvin’den gelen geçen çok millet olmuş. Bugünde yeni gelenler, göçenler oluyor. 25 yıldır süren bir mücadele olsa da yeni gelenlere anlatmak, burada yaşayanlara da zaman zaman hatırlatmak gerekir” denildi.

Çağrıda ayrıca, “Bütün Artvinlilerin yaşam kaygısı haline gelen Cerattepe’yi bir kez daha dinlemek ve anlamak için bilim insanları ve yazarlarla buluşulacağına” değinildi.

Çağrının sonunda ise şu ifadeler yer alıyor; “Çanakkale Zaferi’nin anısını yaşadığımız bu günlerde bir kez daha “ Cerattepe Geçilmez” şiarını yükseltiyoruz. Bu inançla Çanakkale Zaferi Mustafa Kemal’sız Artvin Cerattepe’siz olmaz” diyor, 24 Mart 2018 Cumartesi Saat 14.00’te yapılacak olan panele tüm halkımızı bekliyoruz.”