Psikiyatr Arzu Erkan’ın yazdığı ‘Kendimle Karşılaşmalar’ isimli deneme kitabı Karakarga Yayınları’ndan çıktı.

Arzu Erkan'ın 'Kendimle Karşılaşmalar' kitabı raflarda yerini aldı

Arzu Erkan’ın kaleme aldığı 'Kendimle Karşılaşmalar' isimli kitap okurlarıyla buluşmayı bekliyor.

Kitap, kendi ruh sağlığı üzerinde çalışan ya da ruh sağlığı alanında hizmet verenlerin ileri okumalar yapmasında yardımcı olmayı, yaşananlara başka gözlerle bakmaya alan açmayı ve bireyin öz farkındalığını geliştirmeyi hedefliyor.

Kitabın arka kapak yazısında yer alan ifadeler şöyle;

“Çocuklarıyla ilişkileri hasarlı babaların, ‘iyi’ bir anne olmak için didinirken annesine dönüşmekten korkanların, hiç beklenmedik bir anda öğrencisinin hayatını değiştiren öğretmenlerin, aşkı çok geç bulanların, bir türlü bulamayanların, aldatılanların, aldatanların, “öteki”lerin, “makbul olmayan”ların, hiçbir yere ait hissedemeyenlerin, şiddete maruz bırakılanların, hayatta kalanların, geride kalanların, umudunu kaybedenlerin, neşesi çalınanların, yetinemeyenlerin ve mutluluğu arayanların hikâyelerinden yola çıkan Psikiyatr Arzu Erkan, okurlarına geniş ve içten bir yaşam kılavuzu sunuyor.

Empati, haset, öfke, keder, umut, aşk, cinsellik ve bize dair birçok duygunun temeline yolculuk edeceğiniz bu kitapta sizi pek çok karşılaşma bekliyor. Zor ama belki de artık zamanı gelmiş bir karşılaşma.”

YAZAR HAKKINDA

Uzm. Dr. Arzu Erkan, Akşehir Anadolu Lisesi’nden 1996 yılında mezun oldu. Tıp Fakültesi eğitimini 2003, psikiyatri ihtisasını 2010 yılında Ege Üniversitesi’nde tamamladı. İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde doktor öğretim görevlisidir. Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) ve Anadolu Psikoterapi Derneği’nin (APD) Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler (BDT) eğitimcilerindendir.

Yazar Erkan, insan davranışı, ilişkiler, ruh sağlığı, psikoterapiler, mindfulness ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında kurs, seminer ve atölye çalışmaları düzenlemekte; medya ve yeni medyada, bilimsel kongrelerde ve sosyal sorumluluk projelerinde, eğitmen/konuşmacı/yazar/danışman olarak görev almaktadır.